Elizabeth Kostova: «Historikeren»

Baksiden av boka sier følgende:

En sen kveld mens en 16-åring er på jakt etter spennende bøker i farens bibliotek, finner hun en bunke gulnede brev. brevene har overskriften «Kjære uheldige arvtager»; og de kaster henne inn i en verden hun aldri før har drømt om – en labyrint av hemmeligheter forbundet med uhellsvanger ondskap skjult i historiens mørke.

Til å begynne med er historien noe vanskelig å komme inn i. Det fortelles nemlig tre parallelle historier, en på 1930 tallet, en på 1960tallet, og en nærmere vår tid. Alle disse historiene forflytter seg mellom Budapest, Amerika, Oxford og Romania. Så du må holde tungen bent i munnen når du leser! Historien fortelles om, for og av en 16 år gammel jente som bor i Nederland sammen med sin far. De legger ofte ut på reiser sammen, og forfatterens skildringer er vakre og flettes inn i historien på en slik måte at man er til stede. Underveis på disse reisene forteller faren små bruddstykker av en historie som skal bli mer enn levende for jenta. Når du først investerer litt i å holde historiene fra hverandre, vil du få mye spenning igjen for innsatsen. Det er en stund siden jeg leste den nå, men jeg syntes den var bra, og til tider såpass spennende at håret nesten reiste seg i nakken… Anbefaler boka, men kanskje ikke til å lese i mørket dersom man er mørkredd og alene hjemme…?

3 responses to “Elizabeth Kostova: «Historikeren»

  1. >Denne har jeg egentlig alltid hatt lyst til å lese! Men tykkelsen er litt avskrekkende.

  2. >Jeg likte den godt, selv om jeg synes det var litt mange gjentagelser og historiene var litt like. Men jeg ble også litt skremt innimellom. Da jeg hadde lest den så leste jeg en annen bok en faktabok om vampyrer som var veldig interessant, forskjellen på de litterære vampyrene og de som kommer fra mytene.

  3. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday – bøker jeg kunne tenkt meg å lese om igjen | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s