Tematrio – kjærlighet

> Dette er ukens tematrio fra Lyran: «Berätta om tre romaner/dikter/noveller/texter som handlar om olycklig kärlek.»

1. «Victoria» av Knut Hamsun, som omtales slik hos Capris: Victoria er en av de vakreste og mest berømte kjærlighetsromanene i norsk litteratur, og er blitt lest og elsket gjennom generasjoner. Historien om møllerens sønn Johannes og slottsherrens datter Victoria som elsker hverandre, men som av omgivelsene og den sosiale forskjellen mellom dem blir hindret i å leve sin kjærlighet, rører ung og gammel like sterkt fremdeles, over hundre år etter at den utkom første gang.

2.«Folket på Innhaug» av Anne-Karin Elstad. I den første boka av fire om «Innhaugsfolket» blir vi kjent med de som bor på garden Innhaug, bonden Ole og kona hans og resten av familien. Den vi følger mest er datteren Oline, som er 19 år og vakker som få. Hun opplever både sorg og glede denne sommeren, og også sin første forelskelse, hennes kjærlighet til Peter, og sorgen når livet etterpå ikke blir lett å leve.

3. «Bly» av Lars Saabye Christensen. En oppfølger til «Beatles». Kim Karlsen ankommer Oslo med danskebåten etter et lengre opphold i Italias Firenze. Han har ingen retning i livet sitt, og føler at han ikke passer inn noe sted. Han er desillusjonert, ensom og en outsider. Det går egentlig ikke særlig bra med noen av guttene fra oppveksten. De mislykkes med studier, og blir nødt til å ta tilfeldige jobber samtidig som de misbruker narkotika og drikker for mye. Kim preges av sin fascinasjon for Italia, noe ingen av dem han har rundt seg klarer å dele med ham. Å bety noe for noen blir mer og mer viktig for Kim, og så treffer han Vivi, den vellykkede kunsthistoriestudenten. Men Kim er nok ikke den Vivis foreldre hadde håpet at datteren deres skulle ende opp med …

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s