Erlend Loe: «Doppler»

>
Andreas Doppler er en vellykket mann med kone, to barn og en god jobb. En dag han er på tur i marka faller han av sykkelen. Halvt svimeslått kjenner han en ro han ikke har kjent på lenge. Erkjennelsen om farens død blir tydeligere, mens alle tankene om valg av fliser og armatur til det nye badet er borte. Hendelsen får ham til å flytte ut i marka. Han bosetter seg i telt, og en dag da han begynner å bli fryktelig sulten, slakter han en elg. Tilbake står elgkalven Bongo, som blir Dopplers nærmeste venn.

Av en eller annen grunn har jeg aldri lest noe av Erlend Loe før, men jeg likte «Doppler» godt. Såpass godt at jeg leste den ut i løpet av en ettermiddag og kveld, faktisk. Persongalleriet er morsomt, historiene som fortelles er morsomme og samtidig kan nok boka også oppfattes som en kritikk av samfunnet vi lever i. Andreas Doppler har nemlig fått nok av folk. Han liker dem ikke, ikke det de gjør, ikke det de er eller det de sier, og i skogen får han leve i fred fra dem. «Flinkheten» folk skal vise, irriterer ham grenseløst.

En lettlest bok jeg anbefaler!

9 responses to “Erlend Loe: «Doppler»

  1. >Jeg synes "Doppler" er hysterisk morsom. En av Loes beste. Oppfølgeren, "Volvo Lastvagnar, er kanskje enda bedre. Jeg lo meg i hvert fall gjennom begge.

  2. >Fint blogginnlegg, Anita 🙂 Jeg har faktisk denne som lydbok, men har ikke somlet meg til å høre på den. Når jeg tenker meg om så har jeg aldri lest noe av Erlend Loe, men har jo hørt om flere av bøkene hans.

  3. >God anmeldelse! Jeg får lyst til at læse Loe 🙂

  4. >Jeg liker Doppler veldig godt. En av de bedre fra Loe, synes jeg.

  5. >Nå fikk jeg lyst til å lese igjen, takk for hjelpen! 🙂 Har hatt litt lesevegring ei stund, ikke hatt noe som har fristet. Doppler har jeg jo sett omslaget på ørten ganger (og synes det er morsomt), så nå skal jeg jammen få tak i den.

  6. >Lenge siden jeg leste noe av Loe. Ikke siden L, faktisk. Ble litt nysgjerrig på denne. Både ut fra omtalen av innholdet og minnet om L fra den gang da. Takk for tipset 🙂

  7. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: 10 gode julegavetips | Anitas blogg

  8. Hei!! Hvordan synes du hovedpersonen takler ensomheten?:)

  9. Tilbaketråkk: Boktema: Den morsomste boken jeg har lest | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s