Mari Jungstedt: «Den farliga leken»

Jeg har nå lest ferdig svenske Mari Jungstedts åttende bok om politimannen Anders Knutas i Visby på Gotland. På Capris skrives dette om boka:

När Jenny, en helt vanlig gotländsk gymnasietjej, upptäcks av en modellagentur förändras hennes tillvaro i ett slag. Hon anses snart vara en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld fylld av kändisfester och glamour. Medan Jenny njuter av sitt nya, spännande liv i Stockholm befinner sig den några år yngre Agnes på sjukhuset till följd av svåra ätstörningar. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort. Vid Agnes sida vakar hennes orolige far. Dottern är hans allt sedan Agnes mamma och bror omkom i en tragisk bilolycka några år tidigare. (…) Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en påkostad modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland utsätts hennes nyblivne pojkvän, modefotografen Markus, för ett mordförsök. Han hittas på en enslig plats, blodig och brutalt misshandlad men vid liv. Kommer han att kunna berätta något som leder kommissarie Anders Knutas till gärningsmannen, innan det är för sent?

En helt OK bok om Knutas dette, helt på det jevne. Ingen hårreisende spenning, egentlig. Men god underholdning som er lett å lese, og dermed flott sommerlesning. Og viktig på den måten at det skrives endel om hvor syk modellbransjen sikkert kan være i forhold til vekt, kropp, og så videre. Uansett; det er Knutas som er hovedpersonen i disse bøkene, men her føler jeg at han «forsvinner» litt. Det er liksom ikke noe driv eller særpreg over ham her. Og jeg lurer også på hvorfor det på innsiden av omslaget reklameres med at TV-journalisten Johan Berg og hans kone Emma Winarve er viktige personer i disse bøkene – jeg synes ikke at de tilfører noe som helst.

Om du vil lese andre omtaler av Jungstedt-bøker, finner du lenker øverst på siden, under bøker jeg har lest i 2010.

2 responses to “Mari Jungstedt: «Den farliga leken»

  1. Skjønner dette er en serie jeg må kaste meg på.
    Har ennå ikke lest ei eneste bok av Junstedt. Kan tenke meg det er mye rar som foregår på Gotland.

    Gratulerer med ny blogg forresten
    (litt rart å venne seg til -)

  2. Ja, det er fryktelig uvant! Men jeg er fornøyd så langt.

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s