Boktema fra A til Å: #R

Nytt boktema, både Q og R denne gangen! Siden jeg ikke kan erindre å ha lest noen bok på Q, blir det derfor en bok på R. Og det blir min desiderte favorittbok av Jo Nesbø, nemlig «Rødstrupe». Det er noen år siden jeg leste den og jeg har derfor ikke skrevet om den her på bloggen, men dette er hva Bokklubben skriver i sin presentasjon:

1944. I skyttergravene ved Leningrad blir Daniel, en legende av en frontkjemper, drept, og en annen nordmann forsvinner under mystiske omstendigheter. På et militærsykehus i Wien steller Helena en norsk soldat fra østfronten mens bombene regner over byen. 1999. Ved et uhell skyter politietterforskeren Harry Hole en amerikansk Secret Service-agent under president Clintons Norges-besøk. Saken blir dysset ned og Harry overføres til Overvåkningspolitiet. En faks tikker inn om en våpenliga som er blitt rullet opp i Johannesburg og avslører at en attentatrifle har havnet i Oslo. Harry blir satt på saken og sammen med sin ekspartner, den ukonvensjonelle småfugleksperten Ellen Gjelten, finner de spor som peker i retning av norske frontkjempere, det nynazistiske miljøet og en kontakt med kodenavnet «Prinsen» som synes å ha forbindelser innenfor deres egne rekker. En frontkjemper blir funnet med overskåret strupe. 2000. Mens snøen tiner i Oslos gater og avdekker historien bit for bit, har en morder med et helt spesielt prosjekt gjort scenen klar for siste opptreden.

En utrolig bra bok! Om du vil lese en god krim, så prøv denne! Og vil du ha tips om flere bøker på R – eller på Q – ta en tur innom Anettes bokboble.

Reklamer

2 responses to “Boktema fra A til Å: #R

  1. Jo Nesbø er bare fenomenal! Jeg skal hente Gjengangere på biblioteket i dag og gleder meg en haug til å lese den! Føler jeg har ventet lenge nå! 🙂

  2. Jeg MÅ bare få lest noe av Jo Nesbø. Må med skam bekjenne at jeg ikke har lest noe av han ennå. Men det blir.

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s