Vidar Sundstøl: «Ravnene»

«Ravnene» er tredje bok i Vidar Sundstøl sin såkalte Minnesota-trilogi, som omhandler den norskamerikanske politimannen Lance Hansen som bor og jobber på The North Shore nord for Duluth i Minnesota. De to foregående bøkene, «Drømmenes land» og «De døde» har jeg skrevet om henholdsvis her og her.

Denne boka er altså avslutningen på trilogien. For å få med seg sammenhengen i trilogien må man lese bøkene kronologisk. I «Ravnene» fortsetter Sundstøl å skrive i det rolige, fine språket som han har holdt seg til hele tiden. Han beskriver personene i handlingen veldig fint, og i tillegg kommer maleriske bekrivelser av landskapet rundt Lake Superior. Handlingen foregår både på det indre og ytre plan hos Lance, som ved siden av å være av norsk opphav, også har funnet ut at han har noen dråper indiansk blod i årene. Og dermed trekker Sundstøl inn indiansk kultur i boka, med drømmetyding og drømmefangere. Men det hører liksom med, for Lance er mer herjet nå. Han famler og roter rundt for å forsøke å finne igjen livet sitt som han innledningsvis i boka har flyktet fra. Krimgåten i boka blir nesten en bi-ting, en bagatell, for det er nesten Lance selv, og livet hans, som er mest spennende å lese om.

Synd at det er siste bok i denne serien. Jeg har likt den veldig godt. Egentlig er det jo ikke krim i tradisjonell forstand heller. Den nærmest paranoide følelsen man kunne få under lesingen av «De døde» fikk jeg ikke her, men hvor kravstor skal man være? Dette holder i massevis, mildt sagt!

Her er noen andre bloggere som har skrevet om boka:
Karin
Solgunn
Vestfoldgirl
Leserglede

4 responses to “Vidar Sundstøl: «Ravnene»

  1. Jeg har første bok i hylla og gleder meg veldig til å lese den. Jeg har bare hørt positive ting om trilogien, og til og med landskapsbeskrivelsene høres forlokkende ut… 🙂

  2. Når jeg leser dette får jeg bare lyst til å lese mer om Lance, men så er det ikke mer… snufs snufs…

  3. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Mammutsalget 2014 | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s