Top Ten Tuesday: Ti bøker alle andre enn meg har lest

Egentlig hadde jeg store planer om å skrive disse Top Ten Tuesday-postene mine på engelsk, men jeg tror jeg dropper det – kan hende det blir på engelsk sånn av og til. I steden har jeg tenkt å ta meg friheten til å plukke fritt fra The Broke And The Bookish sin liste over tidligere og kommende temaer, noe jeg ser andre norske bloggere også har gjort. Så blir det en tirsdagsliste her hver uke – forhåpentligvis, da. Her er ti bøker det virker som om alle andre enn meg har lest:

1. Harry Potter-bøkene. Det er sikkert flere enn trettenåringen vår som synes det er høl i hue at jeg ikke har lest dem. Jeg har ikke forsøkt engang.

2. Twilight-bøkene. Det samme gjelder forsåvidt disse bøkene – som trettenåringen har lest x antall ganger.

3. «Øya» av Victoria Hislop. Vet ikke hvorfor jeg ikke har lest den, men orker bare ikke.

4. Knausgård 1,2,3,4,5 – har nr 6 kommet ut, forresten? Orker ikke å begynne på disse heller.

5. Haruki Murakami. Jeg har stått både i bokhandelen og på biblioteket og holdt i Murakami-bøker, men ikke kommet lenger enn det.

6. Cecilia Samartin. Samme når det gjelder disse bøkene. Bøtter og spann selges/lånes ut, men til meg? Nei.

7. «Shantaram» av Gregory David Roberts. Tja. Det virker som om alle andre virkelig har lest denne. Jeg har holdt i denne i bokhandelen mange ganger også, men orker ikke å kjøpe den. Eller låne den på biblioteket. Dette til tross for lovprisning f.eks. blant gode kollegaer.

8. Jane Austen. Har ikke lest så mye som en bokstav av Austen. Men har til mitt forsvar lastet ned «Pride And Predjudice» fra Amazon til mobilen min. En start, eller…?

9. Agatha Christie. Dette er kanskje den aller verste innrømmelsen å komme med, at jeg – som ihuga krimelsker – heller ikke har lest en eneste bokstav av Agatha Christie. Jeg har ikke engang forsøkt. Hm.

10. Siri Hustvedt. Jeg har i det minste forsøkt å lese Hustvedt. Men både «The Sorrows Of An American» og «The Summer Without Men» ble brutalt avbrutt etter ca 50 sider.

8 responses to “Top Ten Tuesday: Ti bøker alle andre enn meg har lest

 1. Jeg har lest Jane Austen og Agatha Christie, men ellers står vi likt. Jeg prøvde meg på Haruki Murakami men gav opp ganske raskt …

 2. Her var det mange bøker jeg ikke har lest! 🙂
  Jeg har ikke prøvd meg på Knausgård i det hele tatt, og av Twiligt-bøkene leste jeg kanskje de 20 første sidene på den første boken. Jeg har heller ikke lest Shantaram, eller mer enn en bok av Murakami. Siri Hustvedt har jeg heller ikke lest 🙂
  Det er godt å lese at det ikke bare er meg!

 3. Mange bøker her som ikkje eg heller har lest – går litt i perioder. Men bøkene til Cecila Samartin og Øya har eg lest – veldig bra etter min smak – resten har jeg til gode og det vil nok bli slik en stund.

  Takk for fine ord hos meg – trivelig med gode tilbakemeldinger – gir meg energi det….så takk:-))

  jannetove

 4. Jeg har lest Potter-bøkene, som er ganske gode og som jeg elsker. Men ettersom det er så mange bøker, blir et kanskje et prosjekt. Det fine er at i hvert fall de tre første bøkene er relativt uavhengige, og man kan lese en av dem uten å måtte lese de andre. Den første er uansett veldig kort og veldig lettlest, man kan gi den et forsøk uten å kaste bort mye tid.

  Christie og Austen synes jeg er et must å i hvert fall ha lest noe av, men de bør leses på engelsk. Det er noe med uttrykksmåten begge forfatterne bruker som sier så mye om klassene i klassesystemet der, som er utrolig morsomt.

  Av Twilightbøkene har jeg lest ca 20 sider av første bok, og jeg vil ikke ta i dem igjen med en tang. Du går ikke glipp av noe. Forfatteren har et ELENDIG språk. Det er bare så utrolig dårlig skrevet – selv flere fans jeg har snakket med innrømmer det. I tillegg er jeg en ordentlig og seriøs vampyrfan, hvilket betyr at disse bøkene er og blir pinlig, flaut og en grusomt maltraktering av tidenes skumleste skrekkfigurer. De er «veganvampyrer» og de glitrer i sola? Og de er kapable til å ha romantiske følelser for noen? Grøss.

  Knausgård kommer jeg aldri til å ta i med en tang heller. Fra hvordan jeg har hørt folk omtale bøkene hans, og fra hvordan han selv har uttalt seg, har jeg trukket slutningen at mannen er idiot, og ikke fortjener å bli lest. Jeg orker ikke å bruke tid på ham. Punktum.

  Har lest en fin bok av Murakami (Norwegian Wood), men var ikke så imponert at jeg kommer til å lese mer av ham.

  De andre bøkene/forfatterne du nevner kommer det til å ta tid før jeg leser noe av, rett og slett fordi jeg har så mye annet jeg vil lese først.

 5. Øya har eg ikkje eg heller kjend det store behovet for å lese.

  Men Murakami og Siri Hustvedt? Begge to står på favorittlista mi!

 6. Vet du at du kan laste ned Jane Austens e-bøker helt gratis fra Project Gutenberg? Masse andre klassikere som har falt i det fri ligger der også. Helt gratis. 😀

 7. «Øya» var en helt grei bok, men ikke mer enn det. Det er ikke en bok jeg vil anbefale. Jane Austen og Agatha Christie er derimot forfattere jeg setter veldig høyt, og de bør du prøve deg på! Twilight, Knausgård og Samartin kommer jeg nok aldri til å lese. Murakami, Hustvedt og resten av Harry Potter (har lest første bok) skal jeg lese en eller annen gang. Men det blir ikke i år. Konklusjon: Du er slett ikke alene om ikke å ha lest alle bøkene!

 8. Oi, her er vi like! Jeg har lest Jane Austen, Agatha Christie og Hustvedt, men kjenner meg godt igjen i de sju forgående punkter:-)

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s