Leif G.W. Persson: «Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde»

Etter å ha lest «Den som dreper dragen» og likt den veldig godt, bestemte jeg meg for å starte med Leif G.W. Perssons første bok i denne serien, nemlig boka med den flotte tittelen «Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde». Jeg har forsøkt å lese den før, faktisk – men da kom jeg ingen vei. Det ble litt vanskelig nå også.

Historien i boka tar utgangspunkt i noe som ser ut som et selvmord: En novemberkveld faller en mann ut av et vindu i en studentbolig i Stockholm. Denne mannen viser seg å være den amerikanske statsborgeren John Krassner. Han bor midlertidig i studentbyen der han har falt ut av vinduet. Men egentlig er han journalist og forfatter. Politifolkene som får saken – og som har annet å gjøre og gjerne vil avslutte saken raskt – kommer til åstedet, gjør unna undersøkelsene sine slurvete og raskt, og de konkluderer med at det er selvmord. Saken synes klar siden Krassner også har etterlatt et selvmordsbrev. Men det viser seg at saken ikke er like klar som det ser ut. Politiinspektør Lars Martin Johansson og kollegaene blir av ulike grunner dratt inn i saken. Den viser seg å ha svært uventede forgreininger, og mye tyder etter hvert på at Säpo – det svenske hemmelige politiet – har vært involvert i saken.

Det er en seig historie, dette – for å si det pent. Mange løse tråder som ikke er lette å holde styr på. Mange inkompetente, perverse og korrupte politifolk. Og en bok som er aaaltfor lang. Velskrevet er den, men veldig langdryg. Tålmodigheten har fått prøvd seg opptil flere ganger. Imidlertid er jeg ikke fremmed for å lese flere G.W.-bøker – men ikke riktig enda.

2 responses to “Leif G.W. Persson: «Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde»

  1. Uff nei, denne ble for treig for min del.

  2. Har prøvd meg på Perssonm sjøl, men det fanget ikke meg. Men har tenkt å prøve igjen!

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s