Top Ten Tuesday: Ti bøker jeg håper å få lest i løpet av våren/forsommeren

Jeg har jo en slags «vil lese»-liste her på bloggen, men den er ikke alltid like oppdatert. Derfor; en liste over ti bøker jeg håper å få lest i løpet av våren/forsommeren. I en ikke prioritert rekkefølge, som vanlig.

*«Som steinen skinner» av Britt Karin Larsen. Tredje bok i serien om skogfinnene. Andre bok, «Himmelbjørnens skog», holder jeg på med.

*«Truet» av John Katzenbach. Denne dukket plutselig opp i postkassa, som et leseeksemplar fra Juritzen forlag. Må innrømme at jeg ikke har hørt om forfatteren eller boka tidligere… Engelsk tittel er «The Analyst».

*«Perla» av Carolina de Robertis. Jeg bare elsket «Det usynlige fjellet». Bokelskerinnen har skrevet en fin omtale av «Perla», og den gjør meg ikke mindre fristet til å lese denne boka.

*«Journal 64» av Jussi Adler-Olsen. Jeg har lest de tre foregående bøkene om Avdeling Q, og står i kø på biblioteket for å låne denne.

*«Sankta Psyko» av Johan Theorin. Ikke en bok i Öland-serien til Theorin dette, men jeg har lyst til å lese den allikevel.

*«Et stille, umerkelig drap» av Lene Kaaberbøl og Agnete Friis. Har lest «Gutten i kofferten» av samme forfattere tidligere, og jeg har lyst til å lese denne også.

*«The forgotten garden» av Kate Morton. Har forsøkt å lese Morton tidligere, med varierende hell. Skal gi denne et forsøk også.

*«Anna Karenina» av Lev Tolstoj. Hm. Begynte på denne for en tid tilbake. Og har egentlig ikke kommet noe lenger. (Note to self: Deadline i Lines lesesirkel er 24.juni.)

*«Den femte årstiden» av Mons Kallentoft. Jeg har lest alle de andre Kallentoft-bøkene, og denne her må jeg også ha med meg.

*«Ildmannen» av Torkil Damhaug. Denne Riverton-vinneren MÅ jeg bare lese. Men står dessverre i altfor laaang kø på biblioteket. De som ikke har lest noe av Damhaug før, bør benytte sjansen – «Se meg, Medusa» og «Døden ved vann» må være glimrende å lese i påsken…

16 responses to “Top Ten Tuesday: Ti bøker jeg håper å få lest i løpet av våren/forsommeren

 1. Kjempefin liste, Anita. Journal 64, Perla og Det usynlige fjellet er alle tre bøker jeg har liggende her og håper på å få lest i 2012. Anna Karenina bør jeg vel også strengt tatt forsøke å fullføre i år, begynte på den i 2010 :/

 2. Jeg har forresten Kate Mortons bok her også på lydbok fra Audible, gleder meg stort til å ta fatt på den.

 3. Jeg har lyst til både Damhaug som jeg ikke har lest noe av tidligere og Jussi Adler-Olsen der jeg har lest de tre forrige. Jeg har de heldigvis tilgjengelig på biblioteket der jeg jobber. Ikke så lang venteliste på disse bøkene på videregående skole;-) Kate Morton sin har jeg også liggende på lydbok. Jeg har ikke forsøkt meg på henne tidligere.

 4. Journal 64 har jeg nettopp tatt med meg hjem fra biblioteket og Ildmannen har jeg tenkt å høre på i bilen mens vi dra på påskeferie.
  Ellers har jeg litt for mange bøker som venter på å bli lest… Noen ganger blir det litt for mange bøker på en gang 🙂

 5. Kjempebra liste, mye her jeg kunne tenkt meg å lese selv, som feks Perla, Journal 64 og Sankta Psyko. Anna Karenina skal jeg også få lest:)Kos deg med bøkene og ha en fin tirsdag:)

 6. The forgotten garden er nydelig. =) Sankta psyko har eg høyrt veldig mykje bra om!!

 7. Tilbaketråkk: Topp ti Tirsdag – Ti bøker jeg håper å få lest i løpet av våren/forsommeren

 8. Hei! Flott liste! Jeg har Damhaug på min liste også. Håper å få lest den allerede i påsken.

  Jeg har laget en liste selv på bloggen med utgangspunkt i ditt tema. Jeg likte ikke helt temaet på The Broke and the Bookish i dag. 😉

 9. Tilbaketråkk: Boktema – påskelektyre « Anitas blogg

 10. Tilbaketråkk: Topp 10 bøker jeg håper å få lest i løpet av våren « Betraktninger

 11. Flott liste:) Mange fine boktiler der!

 12. Fristende liste. Laget en liste selv for jeg lot meg inspirere av deg og Astrid Therese. Håper det er greit:) Ha en god kveld videre:)

 13. Jeg har, til enhver tid, en liste over bøker jeg ønsker meg liggende i lommeboka mi. Fare for at denne blir fylt opp nå som jeg har begynt å abbonere på blogg-innleggene dine!

 14. Tilbaketråkk: Smakebit på søndag: “Ildmannen” av Torkil Damhaug « Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s