Smakebit på søndag: «Den femte årstiden» av Mons Kallentoft

Jeg leser fortsatt «Before I Go To Sleep» av S.J. Watson, som jeg gjorde sist søndag. Derfor gir jeg denne gangen en smakebit fra neste bok jeg har tenkt å lese, nemlig «Den femte årstiden» av Mons Kallentoft. Dette er de første linjene i boka:

Jag förstår inte varför.
Min kropp är elden.
Alla årstiderna.
Jag har hundra sår som någon skrapat och slitit, huggit fram ur mig, och jag stapplar fram genom skogen. Brännande kyla och isnande smärta.
Det är jag.
Jag har blivit smärtan.

Rent poetisk åpning av denne boka, altså. Men kjenner jeg hovedpersonen, politikvinnen Malin Fors, rett så lever hun vel ikke spesielt poetisk i denne femte boka i serien heller.

Lurer du på flere smakebiter fra bøker folk leser nå? Ta en titt innom Maris blogg «Flukten fra virkeligheten», der står det også bruksanvisning hvis du vil melde deg på!

16 responses to “Smakebit på søndag: «Den femte årstiden» av Mons Kallentoft

 1. Jeg ga nylig fra meg et lesereksemplar av årstiden vår. Det var kanskje dumt? Uansett tusen takk for smakebiten, Anita. Ha en strålende søndag 🙂

 2. For en fin og samtidig sår smakebit 🙂

 3. Takk for en poetisk smakebit, den var fin:) Har lenge tenkt å lese noe av Mons Kallentoft, bøkene virker spennende også er jeg jo glad i krim. Ha en flott søndag:)

 4. Tusen takk for smakebiten:-) Har ikke lest noen av Mons Kallentoft sine bøker men det tror jeg at jeg må gjøre noe med. Ha en fin Søndag:-)
  Beathesbokhylle

 5. Det här verkar vara en ganska bra deckarserie. Jag har inte läst något av Mons Kallentoft, men har den första årstidsdeckaren stående i hyllan. 🙂

 6. Jeg leste den første og det var dessverre ikke noe for meg, men denne smakebiten var poetisk og fin i alle fall. Og så synes jeg omslagene på bøkene i serien er fine.
  God søndag! 🙂

  • Jeg leste den første boka på norsk og syntes oversettelsen var elendig. De andre har jeg lest på svensk, og det har vært bedre synes jeg.

 7. Sår og nydelig smakebit.

  Jeg prøvde meg på den første boka på norsk, men hvis oversettelsen var dårlig er det verd å prøve seg på nytt. 🙂

 8. Kjempefin smakebit!

 9. astridterese

  Det var en flott smakebit. Både poetisk og samtidig sår. Jeg ser frem til å høre hva du synes om den.
  Ha en riktig fin søndag!

 10. Å, du er god som greier å lese den boka på svensk. Eg har lese nummer 2, 3 og 4 og gler meg til 5aren kjem på norsk. Eg trur eg ventar til den kjem ut i Noreg før eg les ho. =)

 11. Det var en poetisk smakebit! Takk for den, og ha en fortsatt fin søndag. 🙂

 12. Har läst de fyra första av Mons och denna, den femte, står oläst i hyllan. De är riktigt bra.

 13. En poetisk innledning, ja 🙂

 14. Uff, smakebiten din mer enn antyder at dette umulig kan ende bra : ) Har ikke lest noe av denne forfatteren enda, så på tide med et nytt bekjentskap? Fint at du sier fra om oversettelsen. Da leser jeg dem heller på svensk.

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s