Om noe helt annet. Nemlig katter.

Katten vår heter Mia. Hun har bodd hos oss i fire år og er en gjenbrukskatt. Vi adopterte henne fra Dyrebeskyttelsen da hun var et halvt år gammel, omtrent. Da var hun blitt funnet inne på en pub i Ullevålsveien i Oslo klokka halv ett om natta, og de som hadde funnet den sikkert vettskremte stakkaren der inne hadde heldigvis vett på å bringe henne til Dyrebeskyttelsens hjelpesenter. Vi falt pladask for lille Dana Ringnes, som hun ble kalt fordi det var Ringnes-øl denne puben serverte – blant annet. Jeg fikk henne på armen inne på hjelpesenteret, og der krøllet hun seg sammen og sovnet. At det var divatendenser i frøkna, tenkte vi ikke på. For dette er så vidt vi husker eneste gang hun frivillig har sovnet på armen eller fanget til noen av oss – med unntak av de gangene hun har blitt lappet sammen under full narkose hos dyrlegen og er sjanglete i oppvåkningsfasen hjemme. For den unge damen er slett ikke redd for å kaste seg inn i slåsskamper med jevne mellomrom. Men hun gleder oss i det minste med overlegne blikk og å ta med mus og levende firfisler hjem, for å vise fram fangsten. Og blir tydelig stolt når hun roses…

Egentlig har vi jentene lyst på en katt til. Men far i huset legger ned veto. Så hva gjør vi? Jo, vi reiser på kosebesøk til Dyrebeskyttelsens hjelpesenter i Mosseveien i Oslo – der vi adopterte Mia. Hver sommer kommer det oppslag i media om kattunger som dumpes i sammenknytte poser, katter som plasseres i transportbur langs motorveien, de dumpes i parkeringshus – det passer kanskje ikke eierne å ha husdyr når de skal på ferie? For et par år siden – midt i en periode med regnvær – dukket det opp en klissvåt, radmager kattunge hjemme hos oss og – den hylte og mjauet som besatt. Jeg ga den mat, og den spiste som den aldri hadde sett mat før. Kjælen og kosete var den og, tydelig menneskevant. Den kom plutselig og forsvant igjen like plutselig etter å ha bodd på verandaen vår i noen dager. Kanskje eierne kom hjem fra ferie…?

Som dere ser på bildene over, var det mange fine katter på hjelpesenteret. Og det som overrasker, er at de er så tillitsfulle! Ungene satte seg ned på bakken i luftegården, og de ble omtrent nedrent av nysgjerrige (og innsmigrende..?) katter som ville klappes, koses og snakkes med. Jeg er så takknemlig for de frivillige som holder på med dette. Skulle gjerne ha hjulpet til mer selv og. Men jeg kan i det minste skrive her at jeg oppfordrer alle til å sterilisere kattene sine. Så kanskje vi unngår at antallet dumpede stakkarer når rekordhøyder hvert år. For de kattene som er på hjelpesenteret er jo heldige. De får mat, ly og muligheter for et nytt hjem. Men tanken på alle de firbeinte som fortsatt går hjemløse rundt, er ikke god.

Om du har lyst på katt, kan du jo sjekke hos din lokale avdeling av Dyrebeskyttelsen. Så hjelper du både katten du adopterer, og nestemann i køen.

Reklamer

6 responses to “Om noe helt annet. Nemlig katter.

 1. Så fint innlegg 🙂

  Ønsker selv og adoptere en katt, men det blir når jeg har funnet meg et fast hus og bo i frem over 🙂
  Har i forveien en liten pus som jeg fikk fra en familie som hadde for mange kattunger, 5 år tilbake 🙂

 2. Amen! og et ekstra amen til sterilisering.
  Det er det viktigste du kan gjøre for katten din.
  Jeg har aldri vært på hjelpesenteret og godt er det for far i dette huset har også nedlagt veto. 5 er nok.

 3. For en nydelig pus, og så heldig hun var som fikk seg et nytt hjem 🙂

 4. Så fint at hun fikk et hjem med mennesker som er glad i henne!
  For en stund siden hadde vi en liten kattunge som vi tok vare på for Dyrebeskyttelsen, den ble funnet vandrende rundt på havnen. Helt sikkert forlatt til fordel for en ferie…Den var hos oss to uker før det kom en familie som ville adopterer henne. Vi hadde veldig lyst til å beholde henne, men har to katter fra før 🙂

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s