John Grisham: «En uskyldig mann»

> Boken handler om Ron Williamson, en baseballstjerne som i 1987 ble arrestert og tiltalt for overlagt drap. Dette tiltross for at alle fysiske bevis manglet. Allikevel ble Williamson dømttil døden av en jury som ikke likte ham.

Historien viser hvordan politiet i den lille byen Ada i Oklahoma, ikke skyr noen midler for å finne gjerningsmannen. De bruker manipulasjon, press, fantasihistorier fra andre innsatte, oppdiktede tilståelser, uteglemte opplysninger og mye annet for å få dømt sine mistenkte til døden. Historien er rystende å lese. Den viser også hva som kan skje med mennesker som ikke får den psykiatriske behandlingen de trenger.

Til å være meg har jeg brukt uvanlig lang tid på å lese denne boka. Mye fordi jeg har sittet med haken konstant nede på navlen og tenkt «Hvordan i huleste er det mulig?!??» Og det verste av alt er jo at Grisham bygger boka si på en sann historie. Inspirasjonen fikk han etter å ha lest en nekrolog over Ron Williamson. Til slutt ble Williamson renvasket av en DNA-analyse, etter å ha sittet tilsammen 12 år på dødscelle.

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s