Tore Skeie: «Alv Erlingsson – fortellingen om en adelsmanns undergang»

Denne boka leste jeg i fjor sommer, og jeg syntes det var en glimrende bok, historieinteressert som jeg er:

Fra capris.no:

Sommeren 1290: En norsk adelsmann henrettes offentlig i en liten havneby på kysten av Skåne. Alv Erlingsson hadde vært Norges mektigste mann, men endte sitt liv som fredløs sjørøver. Alv var overhodet i adelshuset Tornberg, den mektigste familien i Norge etter kongefamilien. På høyden av sin makt dikterte han den norske kongens politikk og spilte en sentral rolle i nordeuropeisk storpolitikk. Men gradvis viklet han seg inn i et ødeleggende maktspill han mistet kontrollen over. Alvs historie er en klassisk tragedie; de samme kreftene som førte ham til maktens sentrum forårsaket også hans dype personlige fall, samt undergangen til et av Norges siste uavhengige adelsdynastier. Med Alvs livshistorie som rød tråd tegner forfatteren et bredt og fargerikt portrett av krig, politikk, adelskultur og samfunnsliv i Norge og Norden i høymiddelalderen.

Første gang jeg hørte om denne boka, var da jeg leste om den på bloggen til Karin. Tenkte raskt at den boka må jeg skrive opp på «vil lese»-listen min så jeg ikke glemmer den! Det er jeg glad for, for slike bøker liker jeg å lese. Er generelt veldig historieinteressert, og i tillegg handler også denne boka om samme tidsperiode som boka om prinsesse Kristina, som jeg skriver om her.

Forfatteren Tore Skeie har gjort en grundig jobb med research her, og alle historiske fakta han bygger inn i fortellingen, gjør det hele veldig spennende å lese. For det handler jo ikke bare om Alv Erlingsson, det handler like mye om perioden han levde i, og kong Magnus Lagabøte (bror til ovennevnte prinsesse Kristina) og spesielt dronningen hans, Ingeborg, spiller hovedroller i denne perioden. Fantastisk spennende, og det gjør at ihvertfall jeg får lyst til å lære enda mer om middelalderen. Anbefales!

3 responses to “Tore Skeie: «Alv Erlingsson – fortellingen om en adelsmanns undergang»

  1. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: Ti bøker jeg har lest på grunn av andre bloggere | Anitas blogg

  2. Tilbaketråkk: Boken på vent: “Jomfruen fra Norge” av Tore Skeie « Anitas blogg

  3. Tilbaketråkk: Tore Skeie: “Jomfruen fra Norge” « Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s