Viveca Sten – «I de lugnaste vatten»

> Som jeg skrev her, er dette en bok jeg kjøpte litt på impuls og litt av nysgjerrighet på Capris. Dette er Viveca Sten sin debutbok, og handlingen utspiller seg på øya Sandhamn i Stockholms skjærgård hvor det en varm sommerdag flyter i land et mannslik innviklet i et fiskegarn. En uke senere finner man en kvinne drept på en brutal måte, like i nærheten av der mannen ble funnet. Politimannen Thomas Andreasson tar seg av saken, og får hjelp av sin barndomsvenn, juristen Nora Linde. Som i krimbøker flest har disse to også sine problemer i privatlivet, men det tar liksom aldri helt over i boka, det ligger der bare i bakgrunnen. I tillegg gir både Thomas og Nora et sympatisk inntrykk på meg.

Dette var en fin, lettlest krimbok. Handlingen svinger litt hit og dit, men det blir aldri kjedelig. Egentlig en bok som slik sett er perfekt sommerlesning etter min mening. Man kan fint ligge på stranden eller i hengekøyen og kose seg med denne boka!

Jeg har lest den i svensk utgave, men jeg ser at Schibsted forlag gir den ut på norsk med tittelen «Farlig farvann». Det er gitt ut flere bøker i serien, så det spørs om jeg ikke skal lese de etterhvert også.

One response to “Viveca Sten – «I de lugnaste vatten»

  1. Tilbaketråkk: Viveca Sten: “I grunden utan skuld” « Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s