Mari Jungstedt: «I denna stilla natt»

>Det nærmer seg advent, og det snør og blåser på Gotland. En kveld forsvinner 14 år gamle Fanny på vei hjem fra stallen der hun tilbrakte mye tid. Når politimannen Anders Knutas og kollegaene hans ved politiet i Visby begynner å etterforske rundt Fannys liv, finner de ut at hun er en svært ensom jente. Hun har et stort ansvar for hjemmet sitt, en mamma som er alkoholiker, en pappa som er fraværende og knapt noen venner. Men; Fanny har truffet noen i all hemmelighet.

Et par uker før Fanny forsvant, ble den avdankede og alkoholiserte fotografen Henry Dahlström funnet myrdet i en kjeller, et mord som framstår som gjort i affekt. Knutas leter etter felles trekk ved de to sakene, men det er vanskelig å finne noen. Han er presset siden det mangler ledetråder, i tillegg til at medias interesse vokser for hver dag. Det kommer stadig flere journalister til Gotland. En av dem er Johan Berg, som kommer tilbake til Gotland og treffer igjen Emma Winarve som han har forsøkt å glemme.

Jeg har virkelig fått sansen for Mari Jungstedts bøker, og er veldig glad for at jeg har mange igjen å lese. Det blir nok noe av sommerlektyren i år. Forstår ikke hvorfor hun ikke er bedre kjent i Norge..? Her er uansett en link til den norske utgaven av boka, «I den stille natt».

2 responses to “Mari Jungstedt: «I denna stilla natt»

  1. >Hei anita,vil bare si tusen takk for hyggelig kommentar på KK-innlegget. Tusen takk:-)Håper du har en fin dag!Klem

  2. >Svensk krim selger jo ellers hardt her i Norge. Jeg har hørt navnet flere ganger, men jeg tror ikke jeg har lest noe av henne. Takk for tips, med andre ord!

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s