Jacob Breda Bull – «Ulveslaget» (lydbok)

> Forrige dagen gikk jeg på måfå rundt i biblioteket på Jessheim mens minstejenta lette etter bøker hun ville låne. Og der stod jammen lydboka «Ulveslaget», med følgende tekst bakpå:

En iskald vinterkveld høres ulvehyl fra skogen. Gårdshundene svarer, og det blir en kamp mellom hunder og ulver. Folkene på prestegården i Øvre Rendal frykter det verste da hundene deres drar avgårde. Det blir en natt de seint vil glemme.

I 1981 begynte jeg i 1. klasse på Refset skole i Grue i Hedmark. Der fikk vi 17(?) førsteklassinger en lærer som var flink til å tegne, skrive og dramatisere. Et av mine minner herfra er en mørk vintermorgen – husker ikke hvilken klasse vi gikk i – men vi var ikke så store. Da vi kom inn i klasserommet, hadde læreren vår tegnet et vinterbilde på tavla. Det eneste lyset i klasserommet var fra et stearinlys. Så satte vi oss ned på plassene våre, det ble stille – og så leste læreren novellen «Ulveslaget» av Jacob Breda Bull. Med en innlevelse som gjorde at det gikk kaldt nedover ryggen på en liten barneskoleelev.

Det hadde vært ulv på prestegarden i Øvre Rendal. Ulven hadde revet ihjel en hund på gården. Men det var lenge siden. Nå hadde ikke folk sett ulv på lenge.

Og så videre… Godt lest av Bjørn Fougner, og i tillegg gjør jo musikken til Sigmund Groven seg veldig bra her!

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s