Erlend Loe: «Kurt kurér»

>

To land, to folk!” Dette er opprørsleder Hektor Hellføkks slagord i kampen for å dele Norge i to. Rabiate nordlendinger er lei av å betale skatt til opera og kjønnsforskning. De har ødelagt veier og flyplasser. Jernbane, telefon og internett er sprengt i fillebiter. I denne ugjestmilde atmosfæren må Kurt ta seg nordover med en viktig beskjed. Det står om liv og død og landets videre skjebne.

Kurt er truckfører og jobber på Gunnars kai. Men denne gangen må han kjøre truck helt til Finnmark. Det har seg nemlig slik at nordnorske opprørere vil dele Norge i to, og skille ut Nordland, Troms og Finnmark som et eget land. Kurt må være Gunnars kurér og levere et superviktig brev til Gunnars bror Bodvar som driver kai på den russiske grensen. Det blir en svært strabasiøs og livsfarlig reise for Kurt. All infrastruktur er ødelagt, og det er litt av noen utfordringer Kurt må ta fatt på. Loe skriver et utrolig morsomt og fargerikt språk, og kombinert med Kim Hjorthøys illustrasjoner blir det hele riktig så bra.

Personlig synes jeg boka er veldig morsom. Men; jeg synes det er litt feil at den blir beskrevet som en ren «barnebok» da jeg opplever at mange ord og uttrykk i boka kan være for vanskelige til at yngre lesere kan forstå dem. Ihvertfall hvis barna leser boka alene. Derfor er det vel en god idé at boka leses sammen med en voksen. At begge får stor glede av den da, er jeg ikke i tvil om! Og er det noe som er trivelig, er det jo å lese sammen!

Denne boka er en del av bokbloggturnéen. I går skrev Synne om boka, og i morgen er det Elisabeth sin tur.

2 responses to “Erlend Loe: «Kurt kurér»

  1. >Tusen takk for tips! Vi er på jakt etter gode høytlesningsbøker til 9-åringen vår, så nå blir dette en ekstragave til henne. 🙂 Hun er ikke for liten tror du?

  2. >Nei, tror ikke hun er for liten. Men sikkert lurt å lese sammen med henne. Det finnes jo andre Kurt-bøker også, men de vet jeg ikke hvordan er. Vet at de har lest noen av de høyt i klassen til vår ni-åring.

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s