Jørgen Brekke: «Drømmeløs»

20130601-220547.jpg Så er «Drømmeløs» lest ferdig. det er andre bok i serien Jørgen Brekke har skrevet om politimannen Odd Singsaker, som holder til i Trondheim. Den første boka i serien heter «Nådens omkrets», og omtalen av den kan du lese her.

I 1767 rømmer en fattig visesanger fra Stockholm. Han må komme seg vekk etter å ha fornærmet datteren til en av byens mektigste menn. Det samme året finner Trondheims heller lurvete politimesteren Nils Bayer et nakent mannslik i fjæresteinene rett utenfor byen. Vinteren 2011 blir en ung kvinne funnet drept på Kuhaugen i Trondheim. Drapsmannen har av en eller annen grunn fjernet strupehodet til offeret, og på kvinnens bryst er det plassert en spilledåse som spiller en ukjent melodi. De to drapene er adskilt i tid med nesten 250 år. Men den spinkle melodien fra spilledåsen ser ut til å knytte sakene sammen – på en eller annen måte. Kort tid drapet vinteren 2011, forsvinner en 16 år gammel jente fra hjemmet sitt, og nå frykter Odd Singsaker at de bare har kort tid på seg før også hun blir et offer for «spilledåsemannen».

Dette var en spennende bok! Jeg storkoste meg mens jeg leste den. Språket er lett å lese, og flyter avgårde nesten helt av seg selv. Egentlig synes jeg delene av boka som tar for seg Nils Bayers gjøren og laden er best – kanskje fordi Bayer fyller boka med masse liv. Det er han som er den typiske litterære politimannen i denne boka; på fylla og med skrantende helse, men samtidig med skarpe treffende replikker og et hode som funker til tross for en konstant høy promille – stort sett. Så får det heller være at gjerningsmannen Odd Singsaker jakter på, viser seg å være i overkant skrudd. Anbefaler boka!

Har du forresten huket å bli med på blogghoppet som tar for seg sommerlektyre? Fint å dele lesetips, ikke sant? Klikk her og bli med da vel!

2 responses to “Jørgen Brekke: «Drømmeløs»

  1. Synes bøkene til Brekke er spennende. Men de mangler et eller annet og blir aldri virkelig gode. Kanskje han favner for bredt, at det er for mange tråder og for mange historier? Har ikke anmeldt dem og ikke egentlig tenkt så nøye over hva jeg ikke likte, og nå er det for seint for nå har jeg glemt dem 🙂

  2. Tilbaketråkk: Mammutsalget 2014 | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s