Kristina Ohlsson: «Englevaktene»

uten navn Meldte meg nylig inn i en bokklubb. Altfor spontant og totalt unødvendig. Men det var jo tre gratis bøker i velkomstgave, ikke sant? Og som jeg har nevnt før; jeg lar meg villig rive med, jeg. Det er bare slik som skjer. Kan hende det er et spesielt bokorm-gen eller noe i den duren som slår inn. Vet ikke helt. Uansett: En av bøkene jeg valgte, var svenske Kristina Ohlssons «Englevaktene». Ohlsson er krimforfatter jeg såvidt har hørt om, men ikke lest noe av tidligere. «Englevaktene» er bok tre i en serie Ohlsson har skrevet om politietterforskeren Fredrika Bergman. Plottet er som følger:

En ung kvinne blir funnet drept og partert i et skogsområde utenfor Stockholm. Hun blir identifisert som Rebecca Trolle, en litteraturstudent som forsvant tre år tidligere. Mens Alex Recht og hans etterforskere prøver å forstå hva som gjorde at Rebecca fikk en så voldsom skjebne, gjøres det flere funn på åstedet: Det rommer hemmeligheter som viser seg å være flere tiår gamle. På et aldershjem sitter en slagrammet og stum barnebokforfatter. Hun dukker stadig opp i etterforskningen, men forblir stum. Sporene leder politiet til den mørkeste sannhet. For hovedetterforskeren Fredrika Bergman blir marerittet fullkomment da hennes elskede Spencer dras inn i saken. Etterhvert som gåten nærmer seg en oppklaring, rår en stadig dystrere stemning i etterforskningsgruppen. Hvem blir den neste til å bli lagt i graven ved Midsommarkransen?

Jeg har tidligere skrevet et eller annet sted i bloggen at en god krim bør være slik at leseren føler et snev av ståpels store deler av boka. Eller en eller annen krypende uhyggelig stemning. Jeg følte at «Englevaktene» i aller høyeste grad var uhyggelig på den rette måten. Jeg synes denne kriminalromanen er godt skrevet og har en solid og spennende intrige. Det skifter mellom de forskjellige hovedpersonene, og man blir etter hvert engasjert i de forskjellige karakterene. Forfatteren legger ut en rekke spor, og mange av bokens karakterer har både anledning og motiv til å være morderen. Jeg klarte ikke å gjette hvem morderen var før helt på slutten. Kan hende at man burde ha lest bok en og to i serien først for å få hele historien om Fredrika og mannen hennes, men når det kommer til selve plottet boka handler om, trenger man nok ikke det. Allikvel slår bokorm-genet til, for å være sikker: Jeg bestilte bok 1, 2 og 4 i serien i svensk pocketutgave til 40 kr/stk på adlibris.no. 2014-utfordringen min blir «Off the Shelf». Banna bein!

4 responses to “Kristina Ohlsson: «Englevaktene»

  1. Tilbaketråkk: Kristina Ohlsson: «Askepott | «Anitas blogg

  2. Tilbaketråkk: Kristina Ohlsson: «Tusenfryd | «Anitas blogg

  3. Tilbaketråkk: Mammutsalget 2014 | Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2015 | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s