Arnaldur Indridason: «Fjellet»

>Jeg liker altså krim, som de fleste sikkert har skjønt. Et felles trekk ved mine krimhelter, er at de er en slags type antihelter; Kurt Wallander, Gunnar Barbarotti, Harry Hole – og nå altså Arnaldur Indridasons hovedperson Erlendur Sveinsson. Tidligere har jeg lest alle de andre bøkene i serien – før jeg begynte å blogge. Dette er den sjette i rekken.

Erlendur er en fraskilt middelaldrende politimann i Reykjavik, med et elendig forhold til ekskona, og et til tider turbulent forhold til de to voksne barna sine. Han bor alene i en liten leilighet, og interesserer seg mest for bøker og forsvinningssaker, til tross for at den nye kjæresten hans blant annet prøver å få ham med seg i teateret. «Fjellet» omhandler en sak hvor en kvinne blir funnet død i hytta si, der hun tilsynelatende har hengt seg. Tidligere har hun vært plaget av dype depresjoner. Saken virker opplagt. Imidlertid har Erlendur en følelse av at det er noe muffens her, noe som ikke stemmer. Han begynner å etterforske nærmere… Parallellt med dette nøster han i to gamle forsvinningssaker som aldri er blitt oppklart, der de pårørende aldri fikk svar på hva som egentlig hendte. Hendelsen fra barndommen da han selv og lillebroren ble fanget av en snøstorm for mange år siden, der broren aldri ble funnet igjen, ligger fremdeles på skuldrene hans. Kanskje trekker han en parallell fra de sakene han nøster opp i nå til seg selv, fordi han og foreldrene, som nå er døde, aldri fikk svar på hva som hendte med broren.

Jeg liker boka, og anbefaler den mer enn gjerne!

5 responses to “Arnaldur Indridason: «Fjellet»

  1. >Beskrivelsen av denne boka fikk meg til å tenke på "Fasandreperne" av den danske forfatteren Jussi Adler-Olsen. Har du lest den? Evt. er den lik denne boka?

  2. >Jeg har lest "Fasandreperne" ja, det er en omtale her på bloggen men jeg klarer ikke å lage lenke til det innlegget… Synes ikke de ligner veldig, men det kommer vel an på øynene som ser?

  3. >Hei Anita, tusen takk for lykkekommentar! Jeg tenker nok at du er en dame som er flink til å skape mye lykke i hverdagen din, men her kommer et lite lykketips (som lovet).Lykketips 37: Mitt lykketips til deg er å lage vårrebus. Finn en passe lang turløype. Ta med familien og/eller venner, og gå den så mange ganger som mulig i løpet av uka. Noter ned endringene som skjer i naturen omkring i en liten bok.Vår er lykke!

  4. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: 10 tips til påskekrim « Anitas blogg

  5. Tilbaketråkk: Boktema: Favorittforfatter på bokstaven I « Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s