Knut Lindh – «Når den døde våkner»

> Det var vel hos Bokelskerinnen jeg først leste om denne boka. Da jeg fant den på Mammutsalget så var i grunnen saken grei, bare å kjøpe! En lettlest, god politikrim er aldri feil! Bokkilden presenterer boka slik:

En gammel mann ligger for døden på sykehuset. Personalet regner med han snart vil dø. En dag finner de ham drept i sykehussengen. Liket er plassert i en stilling som ligner en korsfestelse. Rundt halsen har han et gult silketørkle. Politiførstebetjent Ulf Larsen blir motvillig kommandert til å ta saken. Det blir raskt klart at mannen, som bodde på et isolert, nedlagt gårdsbruk, ikke var den han utga seg for. På låven finner Ulf Larsen et fugleskremsel. Også det er hengt opp som en korsfestet og det har et gult silketørkle rundt halsen. Noen må ha følt et voldsomt hat mot den gamle mannen og hatt et ønske om en grusom hevn. Men politiet kjenner verken morderen eller offeret. Og snart begynner Ulf Larsen å motta underlige, anonyme e-poster med bibelsk innhold. Etterforskningen skal lede politiet både langt av sted og langt tilbake i tid, til krigen og motstandskampen.

Som sagt er boka lettlest, det liker jeg. Lite fiksfakserier. Ulf Larsen framstilles egentlig, i motsetning til mange andre krimhelter, som en ganske alminnelig mann. Det eneste er at livet hans preges av at hans kone døde altfor tidlig slik at han sitter igjen som alenepappa til en datter. Sorgen hans ligger liksom som et slags bakteppe gjennom hele boka. Det som holder ham oppe og innimellom får sorgen litt på avstand, er jobben hans. Som en kontrast til Ulf Larsen; den pågående journalisten Vibeke Holt – en slags rebell som er totalt annerledes.

Om det er noen som fortsatt ikke har funnet en god krim til påske, så anbefaler jeg denne. Har forøvrig begynt på bok nummer to i serien, «Blodsbrødre», en smakebit på den finner du her.

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s