Thomas Enger: «Skinndød»

Denne boka leste jeg tidligere i sommer, men jeg har ikke fått somlet meg til å skrive om den før nå. Hovedpersonen i «Skinndød» heter Henning Juul, han er journalist med en dyster fortid. Når vi møter ham, er han på vei tilbake til jobb etter to års fravær etter å ha mistet sin sønn i en brann. Selv overlevde Henning brannen, men med traumer på kroppen (i form av et brannskadet ansikt) og ikke minst i sjelen; Det er neppe noen som har flere brannvarslere enn ham, eller som skifter batteriene i dem så ofte.

Det Henning hadde håpet skulle bli en rolig retur til arbeidslivet, viser seg å bli det motsatte. For; i et telt på Ekebergsletta ligger liket av en halvt nedgravd ung kvinne. Henriette Hagerup er mishandlet og drept på en bestialsk måte. Dermed braker det løs, og Henning blir satt på saken. Han er en jouranlist med både litt dumdristighet, teft og intuisjon, som han vet å bruke. Han oppsøker miljøet til den drepte jenta, som viser seg å være en dyktig student.  Hun hadde nylig fullført et filmmanuskript om sharialovene sammen med en venninne, hadde kjæreste med innvandrerbakgrunn og et noe frynsete rykte. Kjæresten mistenkes raskt. Henning oppsøker denne kjærestens bror for å ta en prat, og midt under intervjuet blir denne broren brutalt drept. Plutselig er Henning selv midt i skuddlinja, som eneste vitne til drapet. Og dermed baller det på seg.

Jeg likte boka veldig godt, nok en krimbok som nesten leser seg selv. Men det beste inntrykket fra boka er karakteren Henning Juul. Jeg synes forfatteren har lyktes i å skape en troverdig hovedperson. Traumene Henning bærer på, farger boka så bra, og det viser oss hvorfor han er som han er. Kanskje pågangsmotet hans i denne saken har med brannen å gjøre – hva har han å tape nå? Han har jo vært skinndød de siste to årene allikevel.

Gleder meg til neste bok i serien. Thomas Enger skal visstnok skrive seks bøker om Henning Juul, og den neste, «Fantomsmerte» kommer til høsten.

Flere bloggere har også omtalt denne boka, noen eksempler er:
Lines bibliotek
Leserglede
Bokelskerinnen
Pervoluto

6 responses to “Thomas Enger: «Skinndød»

  1. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: Ti bøker jeg har lest på grunn av andre bloggere | Anitas blogg

  2. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: Ti julegaveønsker | Anitas blogg

  3. Tilbaketråkk: Thomas Enger: “Fantomsmerte” | Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: 10 tips til påskekrim « Anitas blogg

  5. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

  6. Tilbaketråkk: Thomas Enger: “Blodtåke” | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s