Chelsea Cain – «Mørketid»

>Chelsea Cain-bok nummer fire ble noe av påskelektyren min. Her er omtalen fra forlaget:

Beauty Killer Gretchen Lowell er bak lås og slå, og etterforsker Archie Sheridan kan endelig ta det med ro. Men byen Portland er i krise. Kraftig regn fører til store oversvømmelser, og mange drukner. En kvinne som blir funnet død, er imidlertid blitt forgiftet før hun endte i vannmassene, og snart skal det vise seg at flere andre druknede faktisk også er myrdet. En ukjent seriemorder er på ferde i Portland, og Archie og teamet hans har plutselig en ny sak i fanget. Samtidig jobber reporter Susan Ward med et annet mysterium – funnet av et gammelt lik som sannsynligvis stammer fra en oversvømmelse for over 60 år siden. Den gangen forsvant et helt bysamfunn og minst 15 personer døde.

En litt overraskende Cain-bok i forhold til de tre forrige, synes jeg (de andre bøkene er «Ondskapens hjerte», «Hjerterdame» og «Hjerterått»). Kanskje ikke fullt så creepy og nifs som de nevnte tre. Kanskje ikke slik at man føler man får ståpels over hele kroppen og takker skjebnen for at man ikke sitter alene på en hytte i svarte skogen og leser. Synes «Mørketid» er en mer tradisjonell krimbok. Men for all del – den er bra! Det er mer enn nok spenning i denne boka til å fortsette å stille seg spørsmålet om hvor riv ruskende gal en person kan bli. I perioder var boka veldig vanskelig å legge fra seg. Og da er jo egentlig en krim mer enn bra nok, synes jeg. Så løp og kjøp! Eller lån eller hva som helst…

2 responses to “Chelsea Cain – «Mørketid»

  1. >Jeg begynte på denne idag og merket jeg var litt nervøs da jeg så omtalen din. Tenk hvis du ikke likte den??? Takk og pris -)Er helt i starten og gleder meg til fortsettelsen.

  2. >Joda, veldig bra. Men noe manglet liksom, ift de andre. Du forstår etterhvert, skal ikke ødelegge spenningen….

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s