C.J. Sansom: «Oppløsning»

>Historisk krim? Med handling fra Tudor-tida? Ja takk, gjerne – takk som byr! I året 1537 sitter Henry VIII på tronen i England (ja, det er han med alle konene). Det er midt i den store kirkereformen, der det er bestemt at alt kirkegodset skal legges under kongen. Den engelske kirken skal blant annet løsrives fra Paven i Roma og klostervesenet skal avskaffes. Utfallet av dette skal bli nettopp oppløsning. Privilegiene skal vekk fra alle klostrene, også det i Scarnsea, der det nå har gått temmelig blodig for seg. For, kongens utsending Robin Singleton er blitt funnet drept med «hodet skilt fra kroppen». Drapsmannen må finnes innenfor klosterveggene, for dette har skjedd bak lukkede dører. Dermed er det duket for vårt nye bekjentskap, den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake, som sendes til Scarnsea på oppdrag fra Thomas Cromwell, som var en av reformasjonens viktigste pådrivere.

I Scarnsea viser det seg at det ikke bare er den godeste Singleton som er blitt drept, og vår venn Shardlake får sine utfordringer å finne fram blant alle hemmelighetene munkene skjuler. Hvem lyver? Hvem snakker sant? Og: Den svorne reformtilhengeren Shardlake må også sette spørsmål ved det han tror på og er overbevist om. Han er forøvrig ingen superhelt denne advokaten, han virker ensom og melankolsk, og redd blir han også innimellom.

Denne boka likte jeg godt. Jeg liker historie, og jeg liker krim. To fluer i en smekk. Når boka attpåtil er god, så er det bare å lese på. Heldigvis finnes det flere bøker om Shardlake, og de gleder jeg meg til å ta fatt på! På bloggen til Cathrine ser jeg at det er hele fire til… «Mørk ild» har jeg allerede liggende på lur, kjøpt for en tier på Fretex.

6 responses to “C.J. Sansom: «Oppløsning»

  1. >Hei Anita, Det er bare å glede seg til resten :)God jul fra Cathrine

  2. >Jepp, gleder meg 🙂 God jul til deg også.

  3. >Din omtale avgjorde saken! Boka er bestilt fra Bokklubben! Jeg har nettopp sett ferdig "The Tudors", tredje sesong (jeg har omtalt alle sesongene på min blogg), og mens jeg venter på at fjerde sesong skal komme på DVD, skal jeg kose meg med denne boka! Fortsatt god jul til deg! 😉

  4. Tilbaketråkk: C.J. Sansom: “Åpenbaring” | Anitas blogg

  5. Tilbaketråkk: C.J. Sansom: “Monark” | Anitas blogg

  6. Tilbaketråkk: Mammutsalget 2014 | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s