John Katzenbach: «Truet»

Som jeg skrev her, har boka «Truet» av John Katzenbach vært en del av påskelitteraturen min. Boka dumpet uanmeldt ned i postkassa som et leseeksemplar fra Juritzen forlag. Katzenbach har skrevet mange bøker tidligere, men «Truet» (engelsk tittel «The Analyst», utgitt allerede i 2002) er den første som er blitt oversatt til norsk.

Frederick «Ricky» Starks er psykiater i New York. Han lever et rolig og forutsigbart liv med faste klienter som han behandler. Men, på 53 årsdagen sin mottar han et brev som skal forandre livet hans fullstendig. ”Velkommen til første dagen av din egen død” lyder starten på brevet, før det fortsetter slik: «Jeg eksisterer et sted i fortiden din. Du ødela mitt liv. Du vet kanskje ikke hvordan eller hvorfor, eller ikke engang når, men du gjorde det. Brakte katastrofe og sorg til hvert sekund i mitt liv. Du ødela livet mitt. Og nå har jeg bestemt meg for å ødelegge ditt». Ricky leser videre at han får et begrenset antall dager på seg til å finne ut av hvem som har skrevet dette brevet. Dersom han ikke klarer det, må han enten ta sitt eget liv eller så vil avsenderen drepe en av de 53 slektningene han har. Så starter et nervepirrende og til tider neglebitende kappløp med tiden, der Ricky befinner seg midt i et spill styrt av en hevngjerrig psykopat han rett og slett ikke aner hvem er. Paranoiaen Ricky føler, kommer formelig gjennom boksidene. Historien fortelles kun fra hans side. Brevskriveren, som kaller seg Rumplestiltskin, ser ut til å vite nøyaktig hvilket steg Ricky skal ta, akkurat hvilke tanker han tenker, hvem han skal oppsøke. Han ligger et skritt foran hele tiden. Det er kattens lek med musen, og Ricky ser at dette bare vil ende på en måte. Så han arrangerer rett og slett sin egen død og går under jorden. Så blir rollene snudd på hodet…

Et veldig hyggelig nytt bekjentskap dette her! Kan bare anbefale boka på det varmeste for de som liker å lese og bite negler samtidig. Takk til Juritzen forlag for at jeg har oppdaget en for meg ny forfatter – og med det mange nye potensielle bøker å laste inn på min nyinnkjøpte Kindle!

7 responses to “John Katzenbach: «Truet»

  1. Dette hørtes virkelig ut som en spennende bok! Den vil jeg lese 🙂

  2. Denne fikk jeg veldig lyst til å lese nå 🙂

  3. Jupp, denne vil jeg lese også 🙂 Bra omtale!

  4. Hei dere! Ja, dette er det bare å lese! Veldig flott bok!

  5. Så spennende, denne vil jeg også lese:) Ønsker deg en god helg!:)

  6. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: 10 bøker jeg kan gi som gaver « Anitas blogg

  7. Tilbaketråkk: Tips til påskekrim | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s