Henning Mankell – «Ett skritt etter»

Riktignok har jeg ganske nylig skrevet et innlegg med en rekke boktitler for de som ønsker å lese noe spennende i påsken (du finner blogginnlegget hvis du følger denne linken), men hvorfor ikke anbefale en annen gammel favoritt også?

Det er kanskje ingen overraskelse når jeg forteller at jeg har lest samtlige av Henning Mankells bøker om Kurt Wallander. Jeg husker jeg kjøpte den første i serien i en bokhandel på Lillestrøm, og at mannen bak meg i køen pekte på boka og sa «Ja, nå har du gjort det. Har du lest en, så må du lese alle!». Det stemte. Men en av de som skiller seg ut er en av de siste bøkene i serien, nemlig «Et skritt etter». Boka handler om en forsvinningssak der tre ungdommer er blitt borte. Det viser seg at de har møttes for å feire midtsommer, og i historiske kostymer og parykker har de utført hemmelige rollespill i midtsommernatten. Men bak et tre står altså en morder som gir festen en brå slutt. Samtidig blir en av Wallanders kollegaer funnet skutt og drept hjemme i leiligheten sin. Hvordan henger disse sakene sammen? Det blir Wallander og hans kollegaer som må grave dypt for å finne løsningen.

Når en krimbok er på sitt beste, så skal den etter min mening være så spennende at man fryser på ryggen og føler nakkehårene reise seg. Denne boka oppfyller definitivt disse kravene! Med andre ord et godt valg for en spennende påskekrim!

4 responses to “Henning Mankell – «Ett skritt etter»

  1. >Jeg så den filmatiserte versjonen av boken for none år siden. Den var grei…..men ikke noe mere. Bøkene til Mankell er mere enn grei. Ypperlig krim! Ikke så lenge siden jeg avlsluttet siste roman om Wallander. Knall, knall krim! :

  2. >Fullstendig enig, både når det gjelder Mankell som forfatter, denne boka og filmatiseringen. 🙂 God lesning!

  3. Tilbaketråkk: Spørsmål om bøker « Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Henning Mankell: “Hånden” | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s