Hanne-Vibeke Holst: «Dronningofferet»

>«Dronningofferet» er en frittstående fortsettelse av «Kronprinsessen» og «Kongemordet«, som avslutter Hanne-Vibeke Holsts trilogi om kvinner og makt i Danmark etter årtusenskiftet. De andre bøkene har jeg skrevet om tidligere, følg linkene! Denne gangen er hovedpersonen Elizabeth Meyer, som vi også har møtt i de andre bøkene. Charlotte Damgaard spiller også en stor rolle i denne boka. Meyer er formann i det danske sosialdemokratiske partiet, og hennes mål er å vinne valget og å bli Danmarks første kvinnelige statsminister. Meyer er en erfaren politiker og derfor tar hun det ikke så veldig alvorlig da hun blir truet av islamske fundamentalister på grunn av sin jødiske herkomst. Hun vet at politikken har sin pris. For Meyer er det enda mer truende at hun lider av Alzheimer, som hun har fått påvist under et hemmelig besøk hos en lege i New York. Sydommen vil ganske fort gjøre henne ute av stand til å ha kontrollen over sitt eget liv, og i alle fall kontrollen over et parti. Men ingen må vite noe som helst, heller ikke hennes «allierte», nemlig Charlotte Damgaard.

Boka er på nesten 700 sider, men den er etter min oppfatning så bra, at det ikke blir et eneste kjedelig øyeblikk når man leser den. Holst tegner opp en fortelling med driv, og det er nesten nervepirrende å lese om når sykdommen truer med å ta full kontroll over Meyer – midt i valgkampen. Anbefales på det varmeste!

3 responses to “Hanne-Vibeke Holst: «Dronningofferet»

  1. >Jeg leste først Kronprinsessen og Kongemordet og kunne nesten ikke vente til Dronningofferet kom ut. Og den skuffet ikke! Jeg slukte den like begjærlig som de to første. Gir et antakelig ganske realistisk bilde av nådeløs maktpolitikk og er samtidig medrivende drama. Det blir en sekser på terningen min!

  2. Tilbaketråkk: Tematrio – mursteinsbøker « Anitas blogg

  3. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s