Tom Kristensen: «Korsbæreren»

KORSBÆREREN_3.indd Snakk om bloggtørke! Og litt lesevegring innimellom også må jeg innrømme. «Korsbæreren» av Tom Kristensen er en bok jeg leste ferdig for sikkert en måned siden. Jeg fant den i hylla hjemme, og det er usikkert hvordan den er kommet dit. men jeg mistenker at det er min kjære som har plukket den med seg en eller annen gang han har vært på reise med jobben.

Og gjett om dette var en spennende bok! Så selv om jeg ikke har husket giddet å skrive om den før nå, så betyr det altså ikke at den var dårlig. Den var knallbra! Vi befinner oss flere steder i boka. Hos yakuza, den japanske mafiaen i Tokyo. Og i San Francisco, der vi møter den norsk-japanske finansmannen David Nomura. David driver et hedgefond som investerer sparepengene til andre selskaper. Yakuza har investeringer hos ham, og plutselig en dag dukker de opp og ber om å få pengene sine tilbake. Nomuras eneste mulighet til å redde sitt eget skinn er å reise til Norge og forsøke å lure 250 millioner ut av Kredittbankens sjef, som er hans tidligere kjæreste Elvira Elton Eikenes. Dermed er det tredje stedet vi er innom, Tjuvholmen i Oslo. Sentralt i historien er forøvrig også noen kursiverte passasjer der en japansk mann er fortelleren. Som gutt opplevde han at hans far ble drept av den japanske mafiaen. Han endte på gata som misbruker og prostituert. Nå vil han ha hevn.

Historien er heseblesende spennende innimellom, synes jeg. Men det er min mening. Jeg har fått med meg at omtalene i media og hos bloggerne har vært temmelig delte, men det spiller jo ikke noen rolle. Men: Selv om jeg likte historiene, var det mange av karakterene jeg ikke var så begeistret for. For å si det pent.

One response to “Tom Kristensen: «Korsbæreren»

  1. Tilbaketråkk: Tom Kristensen: «Korsbæreren» | Blopp.no

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s