Arnaldur Indridason – «Anger»

>En av mine favorittantihelter, politietterforskeren Erlendur Sveinsson, var i forrige Indridason-bok, «Irrganger» på ferie. Da var kollegaen Elinborg hovedperson. Erlendur er fortsatt ferierende – kanskje for å finne seg sjæl? – , og i «Anger» er det hans andre nære kollega, den hissige og litt overfladiske Sigurður Óli, som er hovedperson.

Sigurður Óli får i boka en henvendelse fra en venn. Denne vennen har noen bekjente som er blitt utsatt for pengeutpressing etter å ha deltatt i partnerbytte. Sigurður Óli går med på å hjelpe, og han oppsøker utpresserne, et ungt par. Men i hjemmet deres finner han en av dem, kvinnen, livstruende skadet. En mann med et balltre flykter fra åstedet etter å ha slått ned Sigurður Óli. Han oppsøkes også av en gammel og utslitt alkoholiker som har opplysninger om pedofile overgrep. Midt oppe i det hele må Sigurður Óli hanskes med samlivsbrudd, en dødssyk far og en krevende mor.

Dette er første gang jeg er blitt skuffet over en bok av Indridason. For all del; det er grusomme forbrytelser og heldigvis blir de skyldige funnet. Men boka var langdryg. Satt og lurte litt på om den ikke var slutt snart… Så selv om det på ymse nettsteder, f.eks. hos Bokklubben, reklameres med at forfatteren har gjort en genistrek ved å la medetterforskerne være hovedpersoner i de to siste bøkene, er jeg ikke enig. Det funket bra i «Irrganger«, men ikke her. Kan hende at Sigurður Óli framstilles som litt for overfladisk til at han blir interessant nok..? Håper at den godeste Erlendur kvikner til og finner seg sjæl nok til at han er tilbake i neste bok.

8 responses to “Arnaldur Indridason – «Anger»

  1. >Det var dumt, jeg har gledet meg.Får håper Arnaldur bestemmer seg for hvordan han skal løse denne Erlendurfloken så fort som mulig.

  2. >Usj da, dette var jo ikke lovende! Til jul ønsker jeg meg en etterforsker uten privatliv whatsoever. I bokform, bare så det er sagt.

  3. >Men smaken er som baken. Det kan jo hende dere liker boka selv om ikke jeg gjorde det…

  4. >Da ligger jag efter i serien (alskar den!), senaste jag laste var 'Frostnatter'

  5. >Så synd. Men Indridason är lite ojämn, tycker jag. Vissa är jättebra, andra halvtama.

  6. Tilbaketråkk: Arnaldur Indridason: “Hjemstavn” « Anitas blogg

  7. Tilbaketråkk: Boktema: Favorittforfatter på bokstaven I « Anitas blogg

  8. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s