Ingrid Hedström: «Lärarinnan i Villette»

>Denne boken ble kåret til årets krimdebut i Sverige i 2008 av Svenska Deckarakademin. Det gjorde meg nysgjerrig, og jeg måtte selvsagt bestille den fra Capris, som presenterer boken slik:

En älskad lärarinna i den lilla staden Villette blir påkörd och dödad. Flera vittnen hävdar bestämt att det inte var en olycka. Undersökningsdomare Martine Poirot och hennes team börjar forska i fallet. Vad kan ligga bakom en oförvitlig kvinnas plötsliga död? En historia med förgreningar bakåt i tiden, till en väl dold hemlighet från början av 60-talet börjar skymta fram. En historia som uppenbarligen inbegriper hela det lilla samhället och har trådar uppåt i politikens översta toppar…

Lärarinnan i Villette är en skickligt skriven deckare med starka karaktärer, spännande miljöer och en mycket otäck intrig. Ingrid Hedström lägger ut ett pussel med ledtrådar och parallellhistorier som vävs samman på ett ovanligt snyggt sätt!

Jeg er kanskje litt usikker på hva jeg synes om boka. Det tok på en måte litt for lang tid før spenningen virkelig kom igang, men det er nå min mening. Det er også mange personer og bipersoner – kanskje for mange – med, og jeg måtte ganske hyppig kikke i «rollelisten» som befinner seg foran i boka («hvem var nå det igjen??»). Litt irriterende. Men det er tross alt forfriskende at hovedpersonen Martine Poirot faktisk virker relativt normal. Hun er verken alkoholiker, deprimert eller ensom – slik man ofte har sett andre krimhelter. Tvert imot så er hun lykkelig gift med sin historikermann Thomas, som forsker i hvordan en eldgammel massegrav kan ha blitt funnet i Villette. Disse to etterforsker altså hver sin sak, og alt veves liksom sammen til slutt.

Hedström har også gitt ut «Flickorna i Villette» og «Under jorden i Villette» i serien om Martine Poirot, og jeg tipper at jeg kommer til å lese disse etterhvert. Men ikke riktig enda.

3 responses to “Ingrid Hedström: «Lärarinnan i Villette»

  1. >Jeg kan se, jeg også har skrevet i min anmeldelse, at der var alt for mange personer. Jeg synes ikke, det er nogen særlig god krimi, og den danske oversættelse var rigtig dårlig.

  2. >Det var synd, jeg hadde forventniger til disse.(krysser fingrene for at kommentaren går igjennom denne gangen – har prøvd flere ganger uten å få det til)

  3. >Bloggen din er så oversiktlig og stilig! Hvordan har du fått til disse "headingene" som Hovedside, Profil, osv. ?

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s