Tana French: «Faithful Place»

Takket være et innlegg på bloggen til Beate for en tid tilbake, fikk jeg tips om denne boka. Hadde aldri hørt om forfatteren før, men nye navn er spennende og Beate var veldig begeistret for boka så da… Dermed ble «Faithful Place» ferielektyre etter at jeg var en tur innom play.com.

19 år gammel hadde Frank planer om i all hemmelighet å rømme til England sammen med kjæresten sin, Rosie. Der skulle de starte et nytt og bedre liv sammen. Men Rosie dukket aldri opp på den natten de skulle dra, og ut fra en lapp han fant,  trodde Frank at hun hadde reist avgårde uten ham. Dermed kutter han ut all kontakt med den fattige, dysfunksjonelle og voldelige familien sin og bosetter seg i en annen del av Dublin. Vi treffer ham over 20 år etter som skilt politimann med en 9 år gammel datter, når en av søstrene hans ringer og forteller ham at Rosies koffert er funnet i et av nabohusene. Frank tvinges til å reise tilbake til sin barndoms gate, Faithful Place, for å møte en familie han ikke har sett på alle disse årene, for å grave i fortiden og finne ut av alle hemmelighetene som finnes i familien og i omgangskretsen han og Rosie var en del av.

Selv om Franks fattige og ødelagte familiemedlemmer virkelig er et kapittel for seg, er han selv også rimelig spesiell – men ikke så ille som familien sin. En kverulant, og – som krimhelter flest – en politimann som gjerne går litt utenfor de spillereglene som gjelder. Og det kler ham! Han graver og graver, og jo flere lag han river vekk, jo mer dritt velter fram. Og han finner ut mye – kanskje mer enn han skulle ønske. I det hele tatt står alle de sterke menneskeportrettene igjen som hovedbeholdningen for meg.

En bra bok, synes jeg! Veldig bra ferielektyre og en litt annerledes krim. Anbefales!

2 responses to “Tana French: «Faithful Place»

  1. Tilbaketråkk: Inspirasjon fra andre bloggere « Anitas blogg

  2. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: Ti bøker jeg har lest på grunn av andre bloggere | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s