Johan Theorin: «Blodläge»

Før jeg begynte å skrive denne bloggen, leste jeg Johan Theorins «Skumtimmen» og «Nattfåk» og jeg likte dem kjempegodt. Var derfor aldri i tvil om at jeg skulle lese «Blodläge», som er tredje bok i en planlagt serie på fire bøker fra Öland. Vi møter igjen den gamle, kloke kapteinen Gerlof Davidsson, som har kommet tilbake til hytta si for å oppleve det han tror kan være hans siste vår. Mange nye mennesker flytter inn i sommerhusene rundt hytta hans. Noen av husene er nybygde store villaer. Hvordan skal dette gå, undrer Gerlof seg; når de bygger hus mellom trollene og alvene som ifølge gammel folketro sies å bo nettopp der husene står. Snart oppdager man at ingen av disse «nye» nettopp har hell og lykke med seg. Men… Er den nye naboen Vendela virkelig i kontakt med alvene? Eller lever hun simpelthen i en slags fantasiverden dit hun flykter fra problemene hun har med ektemannen Max? Og hvorfor ønsker Per Mörners far nå kontakt etter å ha hatt et hjerneslag – han som har hele livet forsøkt å unngå kontakt med Per? Og hvorfor prioriterer Per så ofte faren framfor sin dødssyke datter?

Boka er skrevet i et fint språk som er godt å lese. Og selv om boka tar for seg blant annet et dødssykt barn, en korrupt pornoindustri og en mordbrann, holder språket seg ettertenksomt og stille, på en måte. Det overnaturlige i boka holder seg der hele tiden, men det blir aldri overdrevet. Det er en slags blanding av krim og et relasjonsdrama som jeg anbefaler, og jeg ser fram til fjerde Öland-bok. «Blodläge» har enda ikke kommet ut på norsk, men her er en link til den norske utgaven.

6 responses to “Johan Theorin: «Blodläge»

  1. >Hei Anita,Jeg er også i gang med denne. Deler din oppfatning om Theorin. Strålende, lavmælt spenning. Vil skrive om den og Theorins to foregående bøker om litt. Men nå – tilbake til Blodläge! :)Sjekk forresten bloggen min – http://bjerkestrand.blogspot.com/

  2. >Det lyder dejligt at der er en ny Theorin på vej. Han skriver rigtig godt.

  3. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Johan Theorin: “Sankta Psyko” | Anitas blogg

  5. Tilbaketråkk: Johan Theorin: «Rörgast | «Anitas blogg

  6. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2015 | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s