Mons Kallentoft: «Vårlik»

> Det er vår i Linköping, og samtidig med at politietterforsker Malin Fors er i begravelsen til moren sin, er det en svær eksplosjon i sentrum av byen. To barn omkommer, og senere dør også deres mor. Hva har skjedd, og hvorfor? Malin må kaste seg direkte fra begravelsen og ut i etterforskningen. Kontraster er vel det beste ordet til å beskrive Malins tanker rundt dette. Plottet og ondskapen som beskrives i boka, er spennende, rett og slett.

I beste «Åndenes makt»– og «Jakten på den sjette sans»-stil har Kallentoft utstyrt Malin med evnen til å ense drapsofrene der de «snakker til henne» i avsnitt i kursiv i boka. Dette har han gjort tidligere også, men i «Vårlik» er det mindre av det – og mindre fremtredende – enn i de andre bøkene («Midtvinterblod», «Sommardöden» og «Höstoffer»). Malin selv strever som tidligere med det stadige suget etter alkohol (men er visst tørrlagt nå), forholdet til datteren Tove og eksene Janne og Daniel. Privatlivet hennes skal få seg enda et solid skudd for baugen i denne boka. På en måte virker det som om hun fremdeles står og stamper litt, med et skritt fram og to tilbake.

Men uansett: jeg synes «Vårlik» er den forløpig beste boka i Malin-serien. Som det står i denne anmeldelsen:

…hvis du klarer å sitte rolig på uteservering uten å kaste det minste lille blikk på hvem som setter fra seg sykkelen sin etter å ha lest boka, har du nerver av stål.

Det skal komme en ny som heter «Den femte årstiden» etterhvert, og jeg kommer til å lese den også.

4 responses to “Mons Kallentoft: «Vårlik»

  1. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: 10 tips til påskekrim « Anitas blogg

  2. Tilbaketråkk: Mons Kallentoft: “Den femte årstiden” « Anitas blogg

  3. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Mons Kallentoft: “Vattenänglar” | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s