Yrsa Sigurdardóttir: «Det tredje tegnet»

Den fraskilte tobarnsmoren Thóra Gudmundsdóttir jobber i et lite advokatfirma i Reykjavik. På universitetet blir liket av en tysk historiestudent funnet – svært ille tilredt. Politiet arresterer en gammel kjenning og saken ansees som oppklart. Studentens mor er imidlertid overbevist om at politiet har pågrepet feil person, og hun kontakter Thóra for å etterforske saken sammen med den tyske etterforskeren Matthew Reich. Thóra tar på seg dette, og med ett suges hun inn i en verden preget av svartekunst, rituell tortur og hekseforfølgelser på Island på 1600-tallet.

Dette er den første boka jeg har lest av denne islandske krimforfatteren. Jeg har lest flere bøker av Arnaldur Indridason tidligere og likt de godt, så islandsk krim har jeg hatt et bra inntrykk av. «Det tredje tegnet» følger opp dette, selv om jeg nok må innrømme at jeg har mer sans for Indridasons bøker. Imidlertid var det svært spennende å lese om hekseforfølgelsene på Island, dette må ha krevd en god del research for forfatteren. Sigurdardottir har gitt ut flere bøker om Thóra, og jeg skal definitivt lese dem etterhvert.

4 responses to “Yrsa Sigurdardóttir: «Det tredje tegnet»

  1. >Jeg har sett flere som har lest og blogget om denne boka, og begynner å bli nysgjerrig selv. Ikke så ofte jeg leser bøker fra Island.

  2. >Jeg synes også, hendes krimi var udmærket underholdning. Men det var lidt urealistisk at så mange af personerne bare uden videre kunne holde foredrag om heksekunst.

  3. Tilbaketråkk: Yrsa Sigurdardóttir: “Jeg vet hvem du er” | Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Yrsa Sigurdardóttir: “Den som graver en grav” | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s