Jo Nesbø: «Gjenferd»

Som en god og muligens litt sleip start på min nye blogg, gjentar jeg et av de nyeste innleggene fra den gamle bloggen min, nemlig en omtale av Jo Nesbøs nyeste bok «Gjenferd»:

Ja ja, slik kan det gå. Jeg hadde liksom store planer om å ta med meg Harry Hole til Mallorca i sommer. Vi skulle kose oss på stranda. Drikke vin. Ta en kaffe sammen – riktig nyte livet, hadde jeg tenkt. Den gang ei. For hva skjedde? Joda, så fort han var innenfor døra her hjemme, kastet jeg meg over ham. Han var fullstendig uimotståelig. For kommer han ikke ut av flyet fra Bangkok i bedre form enn på lenge – veltrent, klin edru og iført lindress? Jovisst gjør han det.

Denne gangen er saken som følger: Oleg, sønnen til Harrys evige flamme Rakel, sitter inne for et narkodrap, der både motiv og handlingsforløp virker å være opplagt. Harry tror imidlertid ikke at saken kan være riktig så enkel, og han starter i beste sær-og-ensom-antihelt-ånd sin egen etterforskning. Og, som VGs anmelder sier, får han virkelig kjørt seg. Dramaet i denne boka er kanskje på mer menneskelig plan enn det var i «Panserhjerte» (min omtale finner du her), hvor det var litt mer…skal vi kalle det grotesk? Uansett – «Gjenferd» er nok en knallbra Harry Hole-krim, men jeg synes fortsatt at «Rødstrupe» (jeg har skrevet noen linjer om den her) er den beste av bøkene. Og… hva skjer med Harry nå? Tja – ikke greit å si. Men jeg tillater meg å be Jo Nesbø: «Vær så snill – bare en bok til!»

Løp og kjøp!

6 responses to “Jo Nesbø: «Gjenferd»

  1. He he, vi flytter hit og vi flytter dit. Bloggen din har jo blitt knallfin her, da 🙂 Jeg følger deg også 😉

  2. Hei! Fint at du flytta den hit *smil* Jeg la igjen en kommentar på den forrige, trur jeg? Skal prøve å få til en følgegreie her hos deg *smil*

  3. Tilbaketråkk: Boktema – tre forfattere jeg ønsker skulle skrive enda en bok | Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

  5. Tilbaketråkk: Jo Nesbø: “Politi” | Anitas blogg

  6. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2015 | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s