Mons Kallentoft: «Höstoffer»

Så var det tid for å lese Mons Kallentofts tredje bok i serien om politikvinnen Malin Fors i Linköping. Denne gang handler det om drapet på den nyblevne slottseieren og advokaten Jerry Petersson som blir funnet myrdet i vollgraven. Det er Malin og kollegaene som skal etterforske drapet.

I forrige bok ble Malin igjen sammen med eksmannen sin, Janne – i «Höstoffer» er forholdet på nytt over, og Malin tyr mer og mer til alkoholen for å slippe å kjenne på følelsene sine og den dårlige samvittigheten i forhold til Janne og spesielt datteren Tove. Samtidig med at Malin drikker mer og mer, krever også politijobben og etterforskningen mer og mer av henne, og hun balanserer på en svært tynn line. Krimhovedpersonen «politi-med-alkoholproblem» er kanskje litt utslitt, men det er faktisk hovedbeholdningen med denne boka, synes jeg. Krimplottet i seg selv er interessant og spennende nok, men det er nesten mer spennende å lese om hvor selvdestruktiv Malin er, hvor fort hun nærmer seg den absolutte bunnen.

Som i de andre bøkene, er drapsofrenes tanker med her også. Fortsatt litt malplassert og med en del løse tråder, men ok. Jeg skal lese neste bok også, for jeg må vite hvordan det går med Malin. Rett og slett. Klarer hun å skjerpe seg, ta seg selv i nakken og søke hjelp for å unngå å ødelegge forholdet til datteren? Time will show.

4 responses to “Mons Kallentoft: «Höstoffer»

  1. Tilbaketråkk: Mammutsalg | Anitas blogg

  2. Tilbaketråkk: Mons Kallentoft: “Vårlik” « Anitas blogg

  3. Tilbaketråkk: Mons Kallentoft: “Den femte årstiden” « Anitas blogg

  4. Tilbaketråkk: Mons Kallentoft: “Vattenänglar” | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s