Jonas Gardell: «Slik går nok en dag av våre liv for aldri mer å komme igjen»

> Før jeg tar fatt på min neste Philippa Gregory-bok, bestemte jeg meg for å lese en bok av Jonas Gardell. Fra Bokklubben sin omtale:

Handlingen foregår i Sverige før tusenårsskiftet. Paret Anna og Håkan kretser rundt hverandre med en hemmelig, men stigende avsmak for den andres kropp, vaner og livsinnstilling. Det største opprøret består i å lure ICA-kjøpmannen ved å lete frem melkekartongen lengst bak i disken med den beste datostemplingen. Ingen av dem tør for alvor å bryte ut, til tross for et par små frigjøringsforsøk. Feigheten og livsløgnene seirer. Annas søster, Pia, befinner seg derimot på bunnen. For henne som er en enslig, ensom og overvektig kulturviter med alderskompleks, er det meste en forbedring. Gardell stiller gjennom boka spørsmål ved menneskenes liv før den store tusenårsfeiringen. Kanskje lever de for mye på rutine? Kanskje må de lære seg å verdsette livene de faktisk lever? Gjennom en rekke ulike skjebner belyser Gardell denne problemstillingen. Han skriver både elegant, trist og morsomt, men det er alltid tankevekkende.

En liten bok på ca 160 sider som jeg likte veldig godt og anbefaler på det varmeste! Fant den via bookcrossing og har tenkt å «slippe den fri» igjen så andre kan få gleden av å lese den!

One response to “Jonas Gardell: «Slik går nok en dag av våre liv for aldri mer å komme igjen»

  1. >Måste undersöka Bookcrossing lite mer! Verkar vara en god idé.Tyckte också om Gardells bok, men den har en riktigt deprimerande titel.

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s