Lars Kepler: «Hypnotisøren»

Fra baksiden på boka:

Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Joona Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.

Denne boka er skrevet av Lars Kepler, som er et pseudonym for det svenske forfatterekteparet Alexandra og Alexander Coelho Ahndoril. Boka har fått femmere og seksere dryssende over seg og kastet etter seg i flere land, derfor var det med en viss spenning jeg satte i gang med å lese den. Og den inneholder jo litt av hvert som for meg hører hjemme i en god krim: Noen brutale drap som ikke akkurat pakkes inn, gale mennesker som skjuler mye og mangt, samt en ekkel følelse i magen mens man leser. I tillegg til det at jeg (som vanlig) tror at jeg har gjerningsmannen klart for meg. Selvfølgelig har jeg ikke det, viser det seg… Persongalleriet er greit nok, men kanskje er ikke de sentrale personene godt nok beskrevet. Ikke engasjerende nok, på en måte.

Jeg vet ikke helt om jeg vil kaste en sekser etter denne boka. Tror ikke det. Fem minus, kanskje?? Noe sånt. For den er jo verdt å lese, absolutt! Neste bok i serien heter «Paganinikontrakten», og den er allerede skrevet opp på «vil lese»-listen min.

12 responses to “Lars Kepler: «Hypnotisøren»

 1. >Jeg er ikke så glad i slike bøker, men den virker fin for de som liker sånne type bøker:)

 2. >Jeg leser ikke så veldig mye krim men jeg er litt nysgjerrig på denne kjenner jeg.

 3. >Jeg holder på med boka nå, er i grunn ganske usikker på hva jeg mener. Jeg elsker krim, men tror kanskje at denne var litt hausa opp?

 4. >Har ikke lest Hypnotisøren, men Paganinkontrakten var en højdare. Sjelden jeg blir så begeistret for en actionkrim. Gled deg!

 5. >Har Paganinikontrakten stående ulest i bokhylla mi. Gruer meg en smule til å begynne på mursteinen, og sitter derfor på kanten og dingler med beina mens jeg venter på at du har lest den og kan si om jeg burde lese Hypnotisøren først… 😉

 6. >Det går helt fint å gå rett på Paganinikontrakten. Ingen grunn til å vente!

 7. >Der var masser af action og spænding i Hypnotisøren, og hovedpersonen var spændende, men jeg vil helst læse krimier, som er mere troværdige (slutningen var jo hæsblæsende, men lidt latterlig, synes jeg).

 8. Tilbaketråkk: Smakebit på søndag: “Ildvitnet” av Lars Kepler | Anitas blogg

 9. Tilbaketråkk: Lars Kepler: “Paganinikontrakten” | Anitas blogg

 10. Tilbaketråkk: Lars Kepler: “Ildvitnet” | Anitas blogg

 11. Tilbaketråkk: Lars Kepler: “Sandmannen” | Anitas blogg

 12. Tilbaketråkk: Lars Kepler: «Stalker | «Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s