Roslund & Hellström: «Tre sekunder»

Egentlig er det fryktelig lenge siden jeg skrev at jeg leste denne boka. Men så har jeg bare ikke husket giddet å skrive om den før nå. Dørstokkmila er ofte lang når det gjelder trening, men den begynner å bli i lengste laget når blogging er temaet også. Ihvertfall: Dette er femte bok som omhandler den godeste Ewert Grens, politimann i Stockholm og enda en av de småsære typene som kan legges til listen over krimhelter. Adlibris skriver blant annet dette om «Tre sekunder»:

Han lever et dobbeltliv. Et liv med en kone han elsker og to små gutter som han vil beskytte for enhver pris. Og et annet, hemmelig liv, hvor han hver dag risikerer å miste alt – også livet. På oppdrag fra politiet skal han infiltrere Sveriges farligste fengsel. Samtidig er han den polske mafiaens mann. De vil ha full kontroll over narkotikasalget i landet.

Ovennevnte er eks-kriminelle Piet Hoffmann, som mange år tidligere lot seg verve av svensk politi som informant. Under dekknavnet «Paula» informerer han politiet om hva som rører seg i den polske delen av den svenske underverdenen. I det boka begynner, dreier det seg om å overta all levering av narkotika i det såkalte lukkede markedet. Dette betyr samtlige av Sveriges lukkede anstalter. Fengslene. Under en amfetaminhandel mister imidlertid Hoffmann kontrollen over to polske torpedoer, som skyter og dreper oppkjøperen. Slik starter det hele med etterforskningen av det som ser ut som en klassisk mafia-likvidasjon. Ewert Grens setter dermed i gang med etterforskningen, fullstendig uvitende om at en av dem som har vært til stede under likvidasjonen, er en av deres egne. Men det er det naturligvis andre som vet, og disse sitter til og med i den samme korridoren som Grens selv.

Spennende bok, dette her! Fin sommerlesning for de som er på utkikk etter en bra krim å ta fatt på!

One response to “Roslund & Hellström: «Tre sekunder»

  1. Takk for tips: ) Høres spennende ut:) Ha en fin kveld:)

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s