Camilla Läckberg: «Snøstorm og mandelduft»

>Plottet i denne kortromanen – eller lange novellen…? – i «beste Agatha Christie-stil» er som følger:

En snau uke før jul samles familien Liljecrona til slektstreff på øya Valö utenfor Fjällbacka, og Martin Molin ved Tanumshede politistasjon må følge med sin venninne Lisette Liljecrona. De er samlet på oppfordring av familieoverhodet Ruben, som styrer slekten med jernhånd. Men forbindelsen til fastlandet blir brutt av en kraftig snøstorm, og da Ruben faller død om under middagen, tvinges Martin som politimann til å gripe inn. Han konstaterer raskt at Ruben er blitt drept, og at alt tyder på at noen har forgiftet ham. Ettersom de er isolert på øya, må den skyldige være å finne i familien. Men hvem?

Tja, hva skal jeg si? Siden jeg er vant til å lese Läckbergs bøker oppslukt av spenning, ble jeg litt skuffet over denne her. Som Dagbladet skriver, virker replikkene litt for tilgjorte og rare, og personene noe oppstyltede og grunne. Boka er jo bare på 150 sider, så det er jo ikke så mye det er plass til… Men for all del; ok underholdning, altså.

2 responses to “Camilla Läckberg: «Snøstorm og mandelduft»

  1. >Må ha sovet i timen, har ikke engang fått med meg at det var kommet en ny :-)Litt lei av Lackberg kanskje, synes alt er så transparent og Patrick er ikke akkurat noe Archie, men jeg har nå lest alle de andre så det blir vel å lese denne også.

  2. >Takk for "advarselen", da skal jeg avbestille denne i bokklubben – det er nok av andre bøker å lese 🙂

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s