Jan-Erik Fjell: «Skyggerom»

VisBildeServlet På tide med en ny bokomtale, det er jo en stund siden sist. Denne gangen tenkte jeg å skrive noen ord om boka «Skyggerom», som er skrevet av Jan-Erik Fjell – andre bok i serien om politietterforskeren Anton Brekke. Fra tidligere har Fjell skrevet «Tysteren», som jeg likte godt.

«Skyggerom» er en underholdende krim, akkurat som «Tysteren» er det. Anton Brekke er en pussig skrue, med mange rare innfall og utspill. Slik sett sklir han fint inn i rekken av snodige litterære politietterforskere. Boka åpner med en kanskje litt for lang beretning om østeuropeeren Bernandas Mielkos. Han smugler et eller annet inn i Norge, noe som er så hemmelig at han ikke får vite hva han faktisk smugler. Når han omsider ankommer bestemmelsesstedet i Østfold får han seg ikke bare en, men to overraskelser. Den første overraskelsen dreier seg om hva han faktisk har smuglet inn i Norge, mens den andre knytter seg til det faktum at personen som skulle motta denne lasten aldri dukker opp. På nesten samme tid blir en eldre lærer funnet myrdet i sitt hjem i Fredrikstad. Her kommer Anton Brekke på banen, og han får ansvaret for etterforskningen av mordet, assistert av to lokale politimenn, Magnus Torp (som vi gjenkjenner fra «Tysteren») og Ole Kval (Antons gamle kollega fra Kripos).

Jeg må innrømme at jeg likte «Tysteren» bedre enn denne. Kanskje fordi denne boka føltes i overkant lang etterhvert, og det var etter min smak litt vel mange skikkelser å holde styr på. Når det er sagt, er språket lett å lese og flyter nesten avgårde helt av seg selv. Og Anton Brekke er til tider en veldig morsom type. Dialogene mellom han og spesielt Magnus Torp er artige! Plottet i seg selv i denne boka har et motbydelig tema, og kanskje derfor er det viktig å skrive om det. Men det skremmer meg ikke fra å lese neste bok Jan-Erik Fjell skriver.

One response to “Jan-Erik Fjell: «Skyggerom»

  1. Tilbaketråkk: Jan-Erik Fjell: «Hevneren | «Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s