George Orwell: «Animal Farm»

>
Før jeg begynte på «The sorrows of an American» bestemte jeg meg for å lese «Animal Farm», som jeg fikk gjennom Bookcrossing.

Dette er George Orwells klassiske fabel om et diktaturs vekst. Boken handler om en gruppe dyr på en gård som har sett seg lei på bonden, som styrer tyrannisk. De lager dermed sitt eget samfunn ledet av grisene, og de former et diktatur som er verre en det de hadde under menneskelig ledelse. Livet på gården går til å begynne med mot det bedre, alle får flere goder og føler seg fri – men etterhvert øker grisene sin makt mer og mer, under påskudd av å beskytte den nyervervede friheten. Dyr som protesterer blir drept, og de sju bud endres – «alle dyr er like – men noen er likere enn andre».

Boka klarer kunststykket å fungere bra på to plan, både som fortelling og som samfunnskritikk mot Sovjetregimet. Synes den var fantastisk bra. Selv leste jeg den på engelsk, i norsk utgave heter den «Kamerat Napoleon».

3 responses to “George Orwell: «Animal Farm»

  1. >Denne leste jeg på videregående (på engelsk), og synes den var utrolig bra! Som du sier fungerer den like godt som en enkel fortelling, men også som kritikk av Sovjetunionen. Vanligvis er ikke jeg spesielt glad i å lese slike romaner, men dette har definitivt blitt en favoritt 🙂

  2. >Jeg leste også denne på videregående, og på engelsk. Virkelig en flott bok!

  3. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday – bøker jeg kunne tenkt meg å lese om igjen | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s