Carolina de Robertis: «Det usynlige fjellet»

Mens jeg kombinerer ferie, bloggpause og flytting, har bloggen noen innlegg som regelmessig publiserer seg selv… Og da selvsagt innlegg fra gamlebloggen der jeg presenterer noen riktige go’bøker. Her er en av dem, lest og blogget om ganske nylig:

Aller først må jeg takke Bokelskerinnen fordi hun trakk ut meg som vinner på konkurransen på bloggen sin. Premien var denne fantastiske boka. Dette er noe av det beste jeg har lest på lange, lange tider. Om ikke det aller beste. Rett og slett. Dette står på baksiden av boka:

Den første dagen i året 1900 er den lille landsbyen i Uruguay vitne til et under. En liten jente kommer til syne i et tre etter å ha vært savnet i flere måneder. Vidunderbarnet, Pajarita, blir senere stammor til en rekke uvanlig sterke og selvstendige kvinner. Fra Montevideo til Eva Peróns glitrende Buenos Aires, fra landsbyens slakterbutikk til overklassens herskapshus – denne storslåtte romanen tegner et rikt bilde av de sammentvinnede skjebnene til et kontinent og en familie i omveltning.

Det er ikke bare selve handlingen i boka og livene til kvinnene vi leser om (Pajarita, hennes datter Eva og barnebarnet Salome) som griper meg så sterkt. For språket er så nydelig også – det treffer en midt i magen. Karakterene får rett og slett liv mens du leser, alle som en. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Heidi Grinde må ha gjort en helt fantastisk oversetterjobb. Det er avsnitt og setninger i boka som jeg ble sittende og lese om og om igjen fordi de grep meg sånn, og det er sjelden at det skjer. Kanskje ble jeg ekstra revet med fordi handlingen er fra Sør-Amerika. Jeg kan ikke huske å ha lest noe med handling derfra tidligere, og Uruguay er for meg et ganske så ukjent land. Eller; jeg visste egentlig ikke noe annet enn at hovedstaden heter Montevideo.

Avslutter bare med å anbefale boka på det aller sterkeste. Sommerlesningen for de som ikke har lest denne før bør være klar! Og jeg skal følge med og være raskt på pletten når Carolina de Robertis gir ut sin neste bok.

12 responses to “Carolina de Robertis: «Det usynlige fjellet»

 1. Oioioi, denne bare må jeg kjøpe meg skjønner jeg nå! Har sett på den lenge men vært litt skeptisk av en eller annen grunn! Nå er jeg overbevist om det motsatte 🙂

 2. Tilbaketråkk: Spørsmål om bøker « Anitas blogg

 3. Tilbaketråkk: Boktema – den beste boken lest i år « Anitas blogg

 4. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday – bøker jeg kunne tenkt meg å lese om igjen | Anitas blogg

 5. Nå er jeg så glad for at jeg valgte denne boken!! Tror absolutt at den er noe for meg! takk 🙂 Nå gleder jeg meg 🙂

 6. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: Ti bøker jeg har lest på grunn av andre bloggere | Anitas blogg

 7. Tilbaketråkk: Boktema – årskavalkade | Anitas blogg

 8. Tilbaketråkk: Mammutsalg | Anitas blogg

 9. Tilbaketråkk: Boktema – tre bøker jeg vil ta med til en øde øy | Anitas blogg

 10. Tilbaketråkk: Top Ten Tuesday: Ti bøker jeg håper å få lest i løpet av våren/forsommeren « Anitas blogg

 11. Tilbaketråkk: Mammutsalg 2013 « Anitas blogg

 12. Tilbaketråkk: Carolina De Robertis: “Perla” | Anitas blogg

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s