Chris Tvedt: «Dødens sirkel»

Baksiden på boka kan fortelle følgende:

Advokat Mikael Brenne er partner i et fremgangsrikt advokatfirma, og er i ferd med å bli en av landets mest profilerte forsvarsadvokater. Hans Mikkelsen, alias Grekeren, er en profesjonell forbryter med fingrene borti det meste. Å forsvare Grekeren i retten er ren rutine for Mikael Brenne, i hvert fall i begynnelsen.Men det som begynner som en helt vanlig sak, skal snart utvikle seg til et personlig mareritt som truer med å ødelegge livet hans. For å komme bort fra sine egne problemer påtar Mikael seg å hjelpe en ung gutt som ble dømt for dobbeltdrap på to jenter på øysamfunnet Vestøy for tjuefem år siden. Nå vil han ha saken sin gjenopptatt. Mikael Brenne drar til Vestøy uten særlig tro på å lykkes, men det skal vise seg at gamle tragedier fremdeles lever i menneskers minne, og det er ikke alle som blir glade for at det graves i gamle hemmeligheter. Og Mikael Brenne, som har tenkt at livet hans ikke kunne bli verre, oppdager snart at han tok feil. Det kan bli verre. Mye verre …

Først: Jeg forstår godt at Chris Tvedt fikk Rivertonprisen for denne! «Dødens sirkel» plukket jeg med meg i full fart fra en bokhandel på Gardermoen da vi skulle reise til Mallorca tidligere i sommer, uten å ha Rivertonprisen i tankene i det hele tatt. Tenkte bare at det var best å sørge for å ha nok bøker med… Egentlig hadde jeg ikke noen forventninger i det hele tatt, hadde bare hørt fra en kollega at «Chris Tvedt skriver bra bøker!». OK – verdt å forsøke. Og det er jeg glad for. For dette må jeg si var en alldeles glimrende sommerkrim. Den er lettlest og bra skrevet – perfekt til å lese på stranda eller i en hengekøye for den del. Hovedpersonen Mikael Brenne oppfatter jeg som en sympatisk fyr, selv om han som alle krimhelter skulle rote det til for seg selv innimellom. Boka er i det hele tatt godt komponert, med mange overraskelser underveis. den var rett og slett veldig vanskelig å legge fra seg når man hadde kommet i gang med den. Det er femte bok i serien om Mikael Tvedt, så etterhvert skal jeg nok lese de andre også.

One response to “Chris Tvedt: «Dødens sirkel»

  1. Denne skal jeg jammen prøve, trenger en bok til i sommer. Har du forresten lest Udyr og Demonen som gråt, skevet av Lotte Hammer og Søren Hammer. De er bra.

    Fin blogg du har 😉

    God sommer.

    Hilsen Kari Anne Hole

Kommentarer er alltid hyggelig!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s